Merhaba arkadaşlar iyi forumlar. Ekran kartı + monitör alacağım. Bir ara normal VGA girişli monitör bakıyordum. Ancak vatan mağazasında çalışan bir arkadaş bana daha net görüntü alabilmem için HDMI girişli bir monitör almamı söyledi VGA dönüştürücü kullanırsan kalite düşer dedi. Benim anlamadığım bu ekran kartları DVI girişli değilmi? Yani ben HDMI girişli bir monitör alırsam yine dönüştürücü kullanmak gerekmiyor mu? Yada ekran kartını da HDMI girişli mi almam gerekiyor? (Bu arada konu hem ekran kartı hem monitör ile ilgili olunca nereye konuyu açacağımı bilemedim yanlış yere açtıysam affola.) @JaroxJamaica
Alacağınız ekran kartında DVI, HDMI ve DP gibi girişler zaten olacaktır. İstediğiniz tip monitörü bağlayabilirsiniz. D-Sub tavsiye etmiyoruz. Zira analog görüntü, dijital görüntüye rakip olamaz.
Alacağınız ekran kartında DVI, HDMI ve DP gibi girişler zaten olacaktır. İstediğiniz tip monitörü bağlayabilirsiniz. D-Sub tavsiye etmiyoruz. Zira analog görüntü, dijital görüntüye rakip olamaz.
R9 380X'i ele alalım. Yukarıda gördüğünüz gibi DVI analog, DVI dijital, HDMI ve DP girişleri mevcut. Bu ekran kartına ister HDMI, ister DVI, ister DP monitör bağlayabilirsiniz. Çevirici kullanmanıza gerek yok.
Eki Görüntüle 151113
R9 380X'i ele alalım. Yukarıda gördüğünüz gibi DVI analog, DVI dijital, HDMI ve DP girişleri mevcut. Bu ekran kartına ister HDMI, ister DVI, ister DP monitör bağlayabilirsiniz. Çevirici kullanmanıza gerek yok.