Çözüldü Ekran kartı ve PSU değişimi sonrası ekran gitti

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

vitoscalette1

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayarım açılıyor fakat ekranım gelmiyor, bu yeni ekran kartı ve PSU taktıktan sonra oldu. Eski parçaları takınca da gelmiyor, artık gerçekten kafayı yemek üzereyim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
@vitoscalette1 montaj sırasında herhangi bir parçaya fiziksel olarak zarar vermiş olabilir misiniz?
Valla sanmıyorum hocam sadece vidaları söktüm başka hiçbirşey yapmadım. Gerçekten bıktım denemediğim çözüm izlemediğim video kalmadı.

Eğer bu sorunu yaşayan arkadaşlar var ise nasıl çözdüğümü sırası ile anlatıyorum.

Hangisi işe yaradı bilmiyorum ben bunları yapınca düzeldi.

1. RAM'leri çıkarıp silgiyle bir güzel silip slotları temizledim.
2. ekran kartının soketini temizledim.
3. BIOS pilini çıkardım ters yönde takıp tekrar düzelttim(bunu yaparken sakın bilgisayara güç vermeyin, fişi sökülü olsun)
4.farklı bir monitörde deneyin ne olur ne olmaz belki monitörünüz bozuktur benim değildi.
5. eğer dönüştürücü kullanıyor iseniz dönüştürücüyü değiştirin veya direkt olarak, tek kablo ile bağlantı yapın.

Ben bu işlemlerden sonra görüntü alabildim umarım size de yardımcı olur.

Umutsuzluğa kapılmayın, ben bu işe başlarken anakartım bozuldu diye başlamıştım. Neredeyse 2500 TL boşuna para verecektim, para ağaçtan kazanılmıyor arkadaşlar, siz bir deneyin.
RAM'lerini sök, silgi ile sarı kısımları sil. Dediğim işlemden sonra CPU'ya uzak RAM soketine 1 tanesini takıp çalıştır.
Hocam bu işlemi kaçıncı kez yapıyorum bilmiyorum bu sefer senin için yapıyorum.

RAM'lerini sök, silgi ile sarı kısımları sil. Dediğim işlemden sonra CPU'ya uzak RAM soketine 1 tanesini takıp çalıştır.
Yok yine olmadı.

@vitoscalette1 montaj sırasında herhangi bir parçaya fiziksel olarak zarar vermiş olabilir misiniz?
Valla sanmıyorum hocam sadece vidaları söktüm başka hiçbirşey yapmadım. Gerçekten bıktım denemediğim çözüm izlemediğim video kalmadı.

Eğer bu sorunu yaşayan arkadaşlar var ise nasıl çözdüğümü sırası ile anlatıyorum.

Hangisi işe yaradı bilmiyorum ben bunları yapınca düzeldi.

1. RAM'leri çıkarıp silgiyle bir güzel silip slotları temizledim.
2. ekran kartının soketini temizledim.
3. BIOS pilini çıkardım ters yönde takıp tekrar düzelttim(bunu yaparken sakın bilgisayara güç vermeyin, fişi sökülü olsun)
4.farklı bir monitörde deneyin ne olur ne olmaz belki monitörünüz bozuktur benim değildi.
5. eğer dönüştürücü kullanıyor iseniz dönüştürücüyü değiştirin veya direkt olarak, tek kablo ile bağlantı yapın.

Ben bu işlemlerden sonra görüntü alabildim umarım size de yardımcı olur.

Umutsuzluğa kapılmayın, ben bu işe başlarken anakartım bozuldu diye başlamıştım. Neredeyse 2500 TL boşuna para verecektim, para ağaçtan kazanılmıyor arkadaşlar, siz bir deneyin.

Son düzenleme:
Çözüm

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı