Bojkenov1c
Hectopat
Herkese merhaba, benim bilgisayarımda bir sorun var. Sorun şu ki bazen PC'yi açtığımda sorunsuz açılırken bazen açtığımda ekrana görüntü gelmiyor. Ve kasanın fanları ışıkları, ekran kartı sorunsuz çalışsa da klavye ve mouse ışıkları gelmiyor. Yani elektrik bağlıyken açmadan yanan ekipmanlar (kulaklık gibi) yanmaya devam ederken PC'yi açınca yanması gereken ekipmanların ışığı bile yanmıyor.
PSU'dan diye düşünüp OCCT stabil sürüm ile Power testi yaptım ve 5dk sonra sistem yukarıda yazdığım gibi gitti. 2 3 kere daha denedim var en fazla 9dk sonra gitti sistem.
Bu sefer Power testi yerine VRAM seçeneğiyle test ettim 1 kere ve sonucunda 4dk sonra aynı sorun.
Ekran kartını soktum ve anakart üzerinden bağladim monitoru ve Power testini tekrar yaptığımda sorunsuz geçti testten. Ancak benim fikrime göre ekran kartı olmadığı için PSU'ya bu testte fazla yük binmediği için sorun çıkmamış olabilir gibi.
Benim düşüncem ya PSU'da sorun var veyahut ekran kartında. Elimde başka PSU olmadığı için yeni bir PSU ile test de yapamıyorum maalesef. Ne yapabilirim bu durumda? Sistemim bilgileri aşağıda mevcut.
Ekran Kartı: Sapphire Nitro+ RX 580 8G G5
İşlemci: Ryzen 5 2400G (Stok Soğutucu)
RAM: HtyperX Fury 8 GB X 2
Kasa ve PSU: Cooler Master Masterbox Lite 5 500W 80Plus
Anakart: Gigabyte B450M S2H
PSU'dan diye düşünüp OCCT stabil sürüm ile Power testi yaptım ve 5dk sonra sistem yukarıda yazdığım gibi gitti. 2 3 kere daha denedim var en fazla 9dk sonra gitti sistem.
Bu sefer Power testi yerine VRAM seçeneğiyle test ettim 1 kere ve sonucunda 4dk sonra aynı sorun.
Ekran kartını soktum ve anakart üzerinden bağladim monitoru ve Power testini tekrar yaptığımda sorunsuz geçti testten. Ancak benim fikrime göre ekran kartı olmadığı için PSU'ya bu testte fazla yük binmediği için sorun çıkmamış olabilir gibi.
Benim düşüncem ya PSU'da sorun var veyahut ekran kartında. Elimde başka PSU olmadığı için yeni bir PSU ile test de yapamıyorum maalesef. Ne yapabilirim bu durumda? Sistemim bilgileri aşağıda mevcut.
Ekran Kartı: Sapphire Nitro+ RX 580 8G G5
İşlemci: Ryzen 5 2400G (Stok Soğutucu)
RAM: HtyperX Fury 8 GB X 2
Kasa ve PSU: Cooler Master Masterbox Lite 5 500W 80Plus
Anakart: Gigabyte B450M S2H