Ekran kartı ve PSU için hangi pin girişli kablo kullanılmalı?

Farkukla

Centipat
PC bileşenleri topladım.
Ryzen 5 1600.
Gigabyte B450 M GAMING.
G.Skill 8 GB RAM.
Aerocool quartz revo 600W kasa.
ASUS GTX 1650.

Bütün kablolamaları vs yaptım fakat ekran kartı 6 pin girişli ve PSU'da 24 pin (anakart için),8 pin ve 2 adet 4 pin kablo var. Ekran kartına hangisini takmalıyım? 8 pin olanı taktım ama yine de ekran gelmedi. Lütfen yardım edebilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
En soldaki 20+4 pin kabloları birleştirip 24 pin olarak anakart güç bağlantısına takacaksınız. Onun yanındaki 4+4 işlemci güç bağlantı kablolarını birleştirip 8 pin olarak anakartın üst tarafındaki işlemci güç bağlantısını yapacaksınız. Onun yanındaki 2X diye gösterilen kablolar da ekran kartı güç kablolarıdır. 6+2 pin şeklinde olurlar. 2 pini dışarıda kalacak şekilde ekran kartınıza 6 pin olarak bağlantısını yapacaksınız.
psu.jpg

En soldaki 20+4 pin kabloları birleştirip 24 pin olarak anakart güç bağlantısına takacaksınız. Onun yanındaki 4+4 işlemci güç bağlantı kablolarını birleştirip 8 pin olarak anakartın üst tarafındaki işlemci güç bağlantısını yapacaksınız. Onun yanındaki 2X diye gösterilen kablolar da ekran kartı güç kablolarıdır. 6+2 pin şeklinde olurlar. 2 pini dışarıda kalacak şekilde ekran kartınıza 6 pin olarak bağlantısını yapacaksınız.
Eki Görüntüle 528261
Evet dediğnizi yaptım. Yine ekran gelmedi. Bir de benim RAM'in üzerinde Intel yazıyor ve işlemcim AMD bu bir sorun olur mu? Açılmaması bundan olabilir mi?

Bellek yüzünden mi sorun yaşıyorsunuz bilmiyorum. Kasa hiç mi çalışmıyor yoksa kasa çalışıyor ama görüntü mü alamıyorsunuz? Kabloları kontrol edin. Monitör kablosunu ekran kartına taktığınızdan emin olun. Görüntü alabileceğiniz bir televizyon varsa oraya da bağlayıp deneyin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı