Ekran kartı ve RAM önerisi

Bütçe
550

Haluk Bulut

Decapat
Daha fazla  
Meslek
ODTÜ Ingilizce Öğretmenliği ve SUNY yabancı diller Eğitimi Öğrencisi.
Herkese iyi bayramlar öncelikle.
Forumda araştırma yaptım ancak en güncel konunun üstünden 5 ay geçmiş neredeyse ve o konuda bahsedilen kartlar "RTX2060 Super" ve muadilleri.
(Bütçesi yetenler; Ekran kartı önerisi) Bu yüzden bu konu hem bana hem de benim kadar bütçesi olan insanlara çok yardımcı olacak.
Benim Max 550 TL bütçem var, bu fiyata oyunlarda beni çok üzmeyecek güncel bir ekran kartı önerebilir misiniz? PSU'um 300W. 24 karenin altına düşmediği sürece sıkıntı yok benim için ama tabii gönlüm min 30FPS'den yana. Burada benden çok çok bilgili abi, abla ve kardeşlerim olduğunu biliyorum bu yüzden sizden yardım istiyorum.
bit min 128 olursa tadından yenmez. Dediğim gibi ben sizin çoğunuzdan daha az bilgiliyim cehaletimi affedin, belki de çok şey istiyorum bu fiyata bilmiyorum..

Başka bir konuda daha yardımınıza ihtiyacım var. benim anakartım hb55kbl ve işlemci fanım RAM slotlarımdan birisini kapatıyor. zaten hepi topu 2 tane slot var. tek başına 8GB RAM'e para vermek istemiyorum, ki istesem de şu an o kadar bütçem yok. ben bu fanın slotu kapatmasını nasıl önleyebilirim? küçük ama soğutma işlemini başarabilecek bir fan önerebilir misiniz?

Son olarak da, anakartım DDR3 doğal olarak RAM'lerin de DDR3 olması gerekiyor. Benim sorum şu; Kullandığım RAM Gskill Ripjaws Z 4GB DDR3 . takacağım bir diğer RAMin de aynı marka model olması şart mı? Yoksa farklı marka ve model bir RAM takabilir miyim? DDR3 olması gerektiğini biliyorum sadece marka ve modelin farklı olup olamayacağını soruyorum.

Vakit ayırıp okuyan herkese çok teşekkür ederim. İyi forumlar.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    180,4 KB · Görüntüleme: 60
  • DSC_0490.jpg
    350,2 KB · Görüntüleme: 42
Son düzenleyen: Moderatör:
Yanlış anlamayın lütfen. O bütçeye 2060 muadili veya aşağısı bir kart bulmak imkansız. Kelepir bulsanız dahil güç kaynağı yetersiz kalacaktır ve işlemcinizi yazmamışsınız. İşlemcinizin de yetersiz kalacağı düşüncesindeyim. En düşük bütçe ile örnek vermek gerekirse RX 570 yanına anakartınız ile uyumlu 570 ' i besleyecek bir işlemci işinizi görecektir. İşlemci fanı konusunda hem İntel hem de AM4 uyumlu bir fan almanız daha iyi olur.

Ekran kartı olarak GTX750 Ti öneriyorum. İşlemciniz nedir? Anakart tam model yazınız?
İşlemci soğutucusu olarak şu iki ürünü öneriyorum.
.

.

RAM olarak galiba G.Skill 4 GB DDR3 1600 MHz yanına bunun gibi bakabilirsiniz. Almak isterseniz adamla pazarlık yapıp 240-250 TL yapınız.
.

Anakartım Esonic H55kbl. İşlemcim de Intel Core i3 540 3.07 GHz. Güç kaynağı yetersizliği konusunu biraz daha açabilir misiniz rica etsem? Dediğim gibi çok anlamıyorum, mesela benim PSU'm 300Watt. Bilgisayarımdaki bileşenlerin güç tüketiminin toplam 300Watt'ı geçmemesi mi gerekiyor yoksa bileşenlerin tekil güç tüketiminin 300Watt'ı geçmemesi mi? İşlemcimin hangi kartı besleyip hangi kartı besleyemeyeceğini nasıl öğrenebilirim bilgilendirebilir misiniz? Kusura bakmayın çok yordum sizi.

Hiç yormadınız. Anakartınız H55 ona Xeon işlemcisi önereceğim. Ben size linkleri atacağım ve anlatacağım. Toplam bütçeniz 550 TL değil mi? Onu biraz artırabilir miyiz? Yeni işlemci önereceğim. Çünkü sizin sahip olduğunuz işlemci GTX750 Ti bile besleyemiyor.

Son düzenleme:

İşlemcim Intel Core i3 540 3.07 GHz. Anakartın tam modeli Esonic H55KBL. MSI RX 460 buldum bir tane, uyar mı ki benim sistemime? Elimde patlamasın sonra...
Fan ve RAM önerileri için teşekkürler.

Arttırmak derken ne kadar? sanırım max 600'e çıkabilirim. Rx 460 uymaz mı benim sisteme? işlemciyi yenilemeyi erteleyemez miyim?

Arttırmak derken ne kadar? sanırım max 600'e çıkabilirim. Rx 460 uymaz mı benim sisteme? işlemciyi yenilemeyi erteleyemez miyim?
Uyar sisteminize ama besleyemez işlemci için sadece 70 TL lazım.Attığım işlemci soğtuculardan 1 tanesi almanız lazım.
Şimdi işlemci bu İntel Xeon 3440 bu işlemci 56 TL'dir vergiyle 70-80 arası olur.

İşlemci soğutucu alacaksınız.80TL.

Ekran kartı alacaksınız kaç TL?

İşlemciyi internetten araştırın biraz bakın uygun görürseniz alın.

MSI RX460 kaç GB kaç TL?

MSI değilmiş ASUS RX460'mış kusura bakmayın. OC yapılmamış kullanılan 2 GB paylaşımla 6 GB yazmış satan kişi, yani sanırım 2 GB. Fiyata 450 TL yazmış. 128Bit bu arada. DX12 desteği var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…