Ekran kartı voltaj dalgalanması

Tuna06711

Kilopat
Oyunlarda son günlerde anlık donmalar yaşamaya başladım ve OCCT ile test yaptım.
Boşta iken;

Bu halde çalışıyor.
Yük altına aldığımda ise;

GPU voltajı 1,23'den 1,05'e hatta 0,9'lara kadar geriliyor ve haliyle FPS düşmesine sebep oluyor. Bunu nasıl çözebilirim?
Soracak olursanız eğer;
OC yapmadım.
İşlemci ile de test yaptım onda bu dalgalanma söz konusu değil. Yani PSU ile ilgili olduğunu pek düşünmüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorun HDD ile ilgili de olabilir. SSD mi mekanik diskemi yüklü oyunlar. Anlık takılmamı yoksa direk 60 dan 40 mı düşüyor örneğin. 1 saniyelik takılmalarmı bunlar detay verirseniz.

hdd ye yüklü oyunlar zaten. Tek bir disk kullanıyorum ancak oyunun donduğu sıralarda disk kontrolünü de yaptım hdd fazla zorlanmıyor. Mesela fivem için %70 disk kullanımını geçmiyor yüksek hızla araç sürerken bile. Ama dediğim gibi ekran kartının şu voltaj düşmesi yüzünden fpsim 60dan 30a düşüyor voltajım arttığı sırada ise tekrardan 60 70 oluyor ama voltaj düşünce tekrardan gidiyor

Ekran kartlarının sabit voltajda çalıştığını sanmıyorum eve geçince bende kontrol edeceğim sistemimde. Diskin kullanım oranı yanıltabilir. Olayın son günlerde olması bana hdd den kaynaklı gibi geldi. Temiz bir sistem kurulumu, bios, chipset ve driver sürümlerini yükleyerek tekrardan bakmak lazım. Sorun devam ederse başka bir pcde hdd ve ekran kartını denemek lazım. Ramden bile olabilir. 2 parça raminiz varsa bunlarıda tek tek denemelisiniz.

Ayriyeten oyun takıldığı içinde voltaj düşüyor olabilir.

Anlıyorum başka bir pc bulursam test edeceğim. Ram tek bir tane. Ekran kartları zaten otomatik voltajda çalışıyor ama yük altına bindiğinde sabit voltaja geçerek yuksek verimliliği sağlamaları lazım. Ben böyle biliyorum. Ama voltaj dalgalandigindan çekirdek hızı düşüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…