Başlıkta da belirttiğim gibi kartın içindeki VRAM bellek çipi yerinden çıkmış. RX460 kartımı başkasına sattım kargoyla kargodayken bu sorunlar olmuş ve hafiften pin ucu aşınmış alan kişinin dediğine göre kart çalışıyor ama görüntü vermiyor ne yapılması lazım çok masrafı olur mu bayağı uzakta kendisi iadede yapmak istemiyor. Ne yapılmalı? Kargoya ne gibi bir şey yapabilirim tertemiz kartım ne hale gelmiş. Ektekiler çocuğun bana attığı fotolar.
Çipin üstündeki kod Samsung k4G41325FE-HC28
Kilit pini kırılmış, kartın üzerindeki izlere zarar gelemdiyse belki çalışır. Ekran kartı tamiri yapan bir yer bulunursa bellek çipini yerine lehimler ama kırık yerin tamiri çok çok zor.
Kilit PIN'i kırılmış, kartın üzerindeki izlere zarar gelemdiyse belki çalışır. Ekran kartı tamiri yapan bir yer bulunursa bellek çipini yerine lehimler ama kırık yerin tamiri çok çok zor.
Herhangi bir elektrikçi lehimleyemez mi masraf ne kadar çıkar bir de kargo kaynaklı bir sorun bu iade edilirse kim bilir daha ne gelir kartın başına ne yapmalıyım. Ve o çip yerinde yokken kart çalışmaz mı?
Herhangi bir elektrikçi lehimleyemez mi masraf ne kadar çıkar bir de kargo kaynaklı bir sorun bu iade edilirse kim bilir daha ne gelir kartın başına ne yapmalıyım. Ve o çip yerinde yokken kart çalışmaz mı?
Herhangi bir elektrikçi yapamaz. Entegre devrelerden anlayan ve özel ekipmanları olan birisi olması lazım. Parçayı yerine lehimlese bile kırıktan doalyı çalışmama ihtimali de var.
Herhangi bir elektrikçi yapamaz. Entegre devrelerden anlayan ve özel ekipmanları olan birisi olması lazım. Parçayı yerine lehimlese bile kırıktan doalyı çalışmama ihtimali de var.
Sanırım sizin bizi yanlış anladınız eliniz bu işlere yatkın da olsa arkadaşın dediği gibi iyi aletlere ihtiyacınız var ayrıca o yapıştırıcı değil bir çeşit flux pasta, bantla da tutmaz ve çalışmaz, bağlantı yerleri temassız olacağı için tam tersine riskli bile çipi vs komple yakarsın.