Ekran kartı VRAM değişim olur mu?

Makaleler
13
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Sistem: Ryzen 7 570x / Asrock B450M Pro4 / HyperX Fury 2x8 3600Mhz Cl16 OC / Deepcool AK400 / EVGA RTX 3070 XC3 Ultra / Lian Li A3
Sorum gayet basit diyelimki 4 GB olan herhangi bir ekran kartının VRAM'leri değiştirerek 8 GB veya 6 GB gibi bir alana sahip olması mümkün mü? Çok saçma bir konu biliyorum ama aklıma takıldı böyle bir şey mümkün mü diye.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorum gayet basit diyelimki 4 GB olan herhangi bir ekran kartının VRAM'leri değiştirerek 8 GB veya 6 GB gibi bir alana sahip olması mümkün mü? Çok saçma bir konu biliyorum ama aklıma takıldı böyle bir şey mümkün mü diye.
(Konuyu doğru bölümde mi açtım bilmiyorum o yüzden yanlış ise moderatör arkadaş düzeltebilirse çok sevinirim)
Sanmam. Adamlar zarara gelmez mi sonuçta?

Çoğunlukla kullanılan VRAM modüllerinin boyutu 1GB oluyor. En fazla 1GB gördüm ben de şu ana kadar.

Kartın üstünde VRAM yuvası kartın bellek boyutu ile aynı sayıda oluyor genellikle. 4GB VRAM için 4 yuva gibi. Yani yuvası olmadığı için lehimle bile takamazsınız gibi duruyor.

Ayrıca taksanız bile ona özel BIOS yazmanız lazım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı