Ekran kartı Windows'u kitliyor

RaxueLlll

Femtopat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba, benim bir sorunum RX 480 XFX ekran kartım bir süredir oyunlara girdiğim gibi Windows'u kitliyor ve öyle kalıyor. Event hatasına baktım, Power kernel hatası 41 63. Onun da nedenini bulamadım ama tahminimce PC kitlendiğinde tuşdan kapatığımdan kaynaklı çünkü (hata:The system has rebooted without cleanly shutting down first). PSU'ma güveniyorum, Silver sertifikalı ve 500 watt ve toplam TDP sistemin çektiği 380. PSU tam yük altına da girmiyor. Kaç gündür bu sorunu çözemedim, her şeyi denedim. En son OCCT yazılımın stabilize testlerinden neredeyse ama 1 tane teste girdiği an aynısını yapıyor. O da 3d standard testine girdiği salise Windows donuyor.

Bir not daha eklemem lazım Windows 11'e TPM kaldırıp kurduğum zaman bana 2 hata verdi shader diğeri ise OpenCL open CL problemini çözdüm ama shader la alakalı bir şey yapamadım sinirden Windows 10'a düştüm ve şimdi o sorun çıkmıyor önüme ama çok sıkıntı çekiyorum.

Sorun çözüldü bütün problem 1 kablo ile alakalıymış voltaj test ederken kilitlemeye başladı bende neden diye araştırırken PC'yi kurarken monitörün kablosu PC'ye PC'ninki monitöre gitmiş bu yüzden donma yaşanıyormuş.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı