Ekran kartı yanarsa ne gibi sonuçlar olur?

Canon

Kilopat
Daha fazla  
Ekrana görüntü gelmiyor. Emin olmam gerek.

1. Görüntü kablosunu anakarta değil ekran kartına taktığınızdan emin olun.
  2. Monitörde sorun olup olmadığını saptamak için bir de televizyona bağlayıp deneyin.
  3. HDMI to VGA gibi bir aparata ihtiyacınız varsa bir tarafı HDMI bir tarafı VGA kablo değil aktif bir dönüştürücü kullandığınızdan emin olun. (HDMI ve VGA örnektir.)
  4. Monitörün açık olduğundan emin olun.
  5. Kablo değiştirin.

Dün akşamda bu tür bir konu açmıştım. O konuyo cevap gelmedi bir daha açtım. Olay şöyle film izliyordum bir anda sesler bozuldu ve görüntü gitti, sesler geldi ama görüntü yoktu yani arkada film devam ediyordu.
Bilgisayar kullanmayı biliyorum lütfen görüntü kablosu anakarta takılıdır falan yazmayın. İşlemcimin grafik kartı yok. Ekran kartını çıkarıp anakarta taksamda yine görüntü gelmez.

Ses bozulması laptop kullanıyorsan net birşey söyleyemem ama masaüstünde ekran kartından kaynaklanıyor diyebilirim.Ekran kartı driverı`nı bi Display Driver Uninstaller kullanarak sil ve temiz bir kurulum yap olmaz ise ekran kartını güzel bir tekrardan monta et

Ekrana görüntü gelmemesinin tonlarca sebebi olabilir ki arkadaşlar zaten bunları belirtmiş. Denilenlerin hepsini teker teker deneyin, muhtemelen biri olur. Kasaya baktınız mı koku geliyor mu bu arada?

Monitörü ve kabloyu değiştim. Hala görüntü alamıyorum.
Ekran gelmiyor iken yapamıcağım bir iş. Başka bir ekran kartı takıp driver'ları silicem.
Başlık çorba gibi. Ekrana görüntü gelmemesinin sebebini de bilemeyiz.
Moderatörler ne yapmış bilmiyorum.
Ekrana görüntü gelmemesinin tonlarca sebebi olabilir ki arkadaşlar zaten bunları belirtmiş. Denilenlerin hepsini teker teker deneyin, muhtemelen biri olur. Kasaya baktınız mı koku geliyor mu bu arada?
Koku gelmiyor. Bu durum beni driver'a itiyor. RAM sıkıntı yapabilir mi?

Son düzenleme:
RAM sıkıntı yapabilir. İşlemci bile altın kısmı oksitlenme yapıyor o bile neden olabilir? Bütün her şeyi denemekte fayda var. Elinizde resimdeki buzzer varsa bir takın belki gelen bir bip sesi bize yardımcı olabilir.

Dosya Ekleri

• buu.jpg
    10,5 KB · Görüntüleme: 76
Ekran kartı hâli hazırda kullanımdayken yansa windows çökmez miydi veya bilgisayar kapanmaz miydi? Ekran kartının yandığından emin değilim ayrıca yanık kokusu da yok üstelik dediğim gibi film izliyordum ekran kartında ki yük nerdeyse 0.
RAM'leri silgiyle sildim ama düzelmedi.

Ekran kartınızın garantisi var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…