Ekran kartı yaptırmak vs kasa almak

NorinRadd

Hectopat
Katılım
28 Ekim 2021
Mesajlar
2.780
Çözümler
9
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
lenova ideapad gaming 3
ryzen 5 7535hs
rtx 2050
2x8 gb ram 4800 mhz ddr5
Cinsiyet
Erkek
Meslek
organizatör
Şu anki kartımdan ses gelmiyor fakat 82 derecelerde geziyor. Fan devrini arttırınca çok ses yapmaya başlıyor ve çok ısı düşmüyor. Kasamda 1 tane bile fan yok kasanın yanlarını açtım öyle kullanıyorum. Sizce kasa almak mı? Yoksa ekran kartını tamir ettirmek mi? Ekran kartı INNO3D GTX 1070 kartın arkasında 2017 yazıyor.
 

Hocam termal macun yenilemesi yapın bir de kasanın herhangi bir hava alan yeri varsa oraya fan takın.
 

Kesinlikle en az 4 fanlı bir kasa almak.
 
İçini açıp pedlerin durumuna bağlı icedragon ped ile termal macununu değiştir fanların ve radyatorün tozunu al kasayı temizle.

Kasan nedir?
 
İçini açıp pedlerin durumuna bağlı icedragon ped ile termal macununu değiştir fanların ve radyatorün tozunu al kasayı temizle.

Kasan nedir?

Kasamın modelini bilmiyorum. Küçük bir kasa fan olmadığı için iki yanınıda açıyorum. Çok tozlanıyor. Ben o ped olaylarından anlamıyorum ensa bilgisayara vereceğim yaptırırsam.
 
Soğutması güzel olan bir kasa alınıp ekran kartına undervolt yapılabilir.
 
Hocam termal macun yenilemesi yapın bir de kasanın herhangi bir hava alan yeri varsa oraya fan takın.

Yaptımda bur değişiklik olmadı. Kasanın iki yanı açık 2 yerden hava alıyor ve kasa takılacak bir yer yok. Belki zamlsnmadan kasa alabilirim.

Soğutması güzel olan bir kasa alınıp ekran kartına undervolt yapılabilir.

Bunu alacağım. Bütçem buna el veriyor. Belki sonradan bir yerden 500 TL falan bulursam ekran kartını yaptırırım. 82 derece ekran kartına zarar verir mi?
 
Bu kasayı alacağınıza almayın daha iyi benim tek fanlı 18 yıllık kasa bile bunlardan iyi soğutuyor ekran kartını aldığım adamda bundan vardı eve getirip test ettiğimde benim kasada 5 derece düşük çıktı sıcaklıklar.
 

@longwayy hocam bunu önermişti. O kadar kötü bir kasa mı?
 
Markasindan dolayi boyle dedigine eminim. Kasanin hava akisi gayet iyi, onu mesh yapida, fanlar iyi konumlandirilmis. Soyle bana, neden alinmaz bu kasa? Ben de ogrenmis olayim.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…