Ekran kartı yükseldikçe gereken RAM miktarı artar mı?

Rexar

Hectopat
Merhaba arkadaşlar, arkadaşımın görüşü hakkında biraz güldüm ve böyle bir şey olmadığını söyledim. Kendisi ısrarla 1050 Ti ekran kartına 8 GB RAM'in yeteceğini söylüyor. Fikirlerinizi alabilir miyim?

750Tİ kartımda 8GB DDR4 2133MHZ RAM'im yetiyordu fakat şuanki RX580'ime yetersiz kaldığı durumlar oluyor. Ama biri 8GB biri 16GB değil. Sen oyun ayarlarını yükselttikçe RAM kullanımı da yükselir. Örnek bir oyunu en düşükte oynarsın 8GB kullanır, ultrada oynarsın 10GB kullanır. Yani oluşacak fark 1-2GB'dir 8GB değil.

Bende NFS Payback oynarken ayarları yüksekte oynuyorum yarım saat sonra RAM kullanımı 7.5 GB'a çıkmış yani arkadaş RAM'e dost ekran kartına bakarmış.

RAM'in fazla kullanılması dolaylı yoldan ekran kartına bağlıdır. Sen ne kadar yüksek grafik açarsan bilgisayarın o kadar çok veri işler ve RAM trafiği olur. Bu da yüksek ekran kartında her şeyi yüksekte oynamak için fazla RAM'a ihtiyacın olduğu anlamına gelir. Ama yok işte 1080 direk 16 ister çok saçma bir kanı. Sonuçta ekran kartı kendisini RAM ile beslemiyor. Ama tam performans için tabii ki şart.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kullandığın kart yükseldikçe, doğal olarak senin çözünürlüğün de artacak, doku kalitesi de artacak. Bu da beraberinde daha yüksek RAM ihtiyacı gerektirecek. Aslında arkadaş bir bakıma doğru söylemiş. Ama ekran kartları RAM seçmez.

Bu şeye benziyor, Pentium G4560 ile RTX 2080 Ti kullanılır mı? İkisi de farklı segment parçalar. İdeal olanı aynı segmentten parçaları bir araya getirmek.

1080 takılı bir sistemde 8GB kullanılmaz yani O ekran kartını alan kişi RAM'ini 16 yapmıştır, yada yapacaktır.

Oyunu hangi grafik ayarlarinda oynarsan oyna sistemininde RAM'ine ayni dosyalar yuklenir. Grafik ayarlarina gore farklilasan VRAM olacaktir, sistem RAM'i degil.Texture vs onlar VRAM'e yukleniyor, normal RAM'e degil.

Oyunu 16K cozunurlukte oynamak icin 128GB RAM'e ihtiyacin yok. Vektor grafiklerinin guzelligi bu, sistem dosyalari degismez, VRAM ihtiyaci artar yalnizca.

Cogu kisi karistirmis bunu.

Oyun ayarlarına göre değişir. Oyun ayarları aynı olduğu zaman neden RAM kullanımı artsın? Rust oynarken orta ayarda 15 GB RAM kullanımı görmüştüm.

elmalarla armutlar durumu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…