Ekran kartımı denetme

heartbreaker

Hectopat
Ekran kartımı PCIe 3.0 x16 yuva üzerinde çalıştıramıyorum. Sorunun ekran kartında olduğunu kanıtlayabilmek için farklı bir bilgisayarda denemem gerek. Çevremde masaüstü kullanıcısı bulunmuyor. Amasya veya Samsun'da oturan Technopat kullanıcılarının yardımını rica ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartımı PCIe 3.0 x16 yuva üzerinde çalıştıramıyorum. Sorunun ekran kartında olduğunu kanıtlayabilmek için farklı bir bilgisayarda denemem gerek. Çevremde masaüstü kullanıcısı bulunmuyor. Amasya veya Samsun'da oturan Technopat kullanıcılarının yardımını rica ediyorum.
İnternet kafelerdede sorununu çözebilirsin diye düşünüyorum.

PCIE güç kablosunu doğru taktığınıza emin misiniz? PCIE slotlarında başka bir cihaz takılı mı? M2 SSD kullanıyor musun? SATA hangi slotlar dolu?
BIOS içinden harici kart seçili mi?
İmzamdan Aida64 sonucunu da paylaşın.
Merhaba,
Sizi bu sorun hakkında önceden açtığım konuya ekledim. Konuyu incelerseniz mutlu olurum.

Son düzenleme:
Etiketiniz işlememiş. Ancak konularınızdan kontrol ettim ve bu konuya baktığımda o konunuzu görmüştüm ona göre zaten burada cevabı verdim. Sorularımı cevaplarsanız yönlendirelim.

SATA 1 ve SATA 2 SSD'ler için kullanıyorum. SATA 3 HDD. Her iki yuva için de BIOS kartımı tanımıyor ve sanırım tanımadığı için harici kart ayarlarını yapabileceğim bir seçenek yok. PCIe 2.0 x16 için Aida64 ile baktığım zaman 4x yolu, silgi ile kartı çalıştırabildiğim zaman PCIe 3.0x8 yolu gözüküyor.
PCIe yuvalarında başka bir cihaz takılı değil.

Dosya Ekleri

• 20190423_210034.jpg
    20190423_210034.jpg
    148,3 KB · Görüntüleme: 59
  • 20190422_233438.jpg
    20190422_233438.jpg
    51,7 KB · Görüntüleme: 54
Rapor sonucu nerede? Resimdekiler dediğim yeri belirtmiyor. F5 yapıp onaylayın, Onboard device Configuration kısmını bulup PCIE X16_1 kısmından bir resim atın ne yapacağınızı bilmiyorsanız.
Primary Video device bulup PCIE seçili olduğundan emin olun. IGFX Multi monitör bulup disable yapın.
ErP ve EPU Power Saving kısımlarını bulup disable yapın. CSM hangisi seçili?
Bunu da kurup kontrol edin.

Rapor sonucu nerede? Resimdekiler dediğim yeri belirtmiyor. F5 yapıp onaylayın, Onboard device Configuration kısmını bulup PCIE X16_1 kısmından bir resim atın ne yapacağınızı bilmiyorsanız.
Primary Video device bulup PCIE seçili olduğundan emin olun. IGFX Multi monitör bulup disable yapın.
ErP ve EPU Power Saving kısımlarını bulup disable yapın. CSM hangisi seçili?
Bunu da kurup kontrol edin.

Sana attığım resimlerden biri Onboard device Configuration kısmı dikkat edersen. PCIE X16_1 kısmı burada gözükmesi lazım ama gözükmüyor. Erp ve EPU power saving kısımları disable zaten. IGFX multi monitör seçeneği NB Configuration altında olması lazım. Böyle bir seçenek yok.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı