Çözüldü Ekran kartımın üstündeki lekeler sorun olur mu?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Sadekoloi

Kilopat
Arkadaşlar uzunca bir süredir ekran kartımın üstünde bu şekilde lekeler var. Ne zaman oluştuğunu bilmiyorum, aktif olarak 4-5 senedir kullanıyorum bilgisayarı. Bu zamana kadar herhangi bir sorun da oluşturmadı bu lekeler. Düzenli aralıklarla temizlik yapıyorum bilgisayara fakat durumun net anlaşılması için bir süredir dokunmuyorum, gözlemlemek adına.

Kartın ilk sahibiyim ve herhangi bir tamir işleminden geçmedi.

WhatsApp Image 2022-10-16 at 11.18.47.jpeg

Çözüm
Beyaz lekeleri diyorsan belki pcb üzerindeki boya atmış olabilir.
Hocam neden beğenmediğinizi açıklar mısınız? Boya atması derken neredeki boyadan söz ediyorsunuz? Boya atması falan yok çünkü.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

@Sadekoloi hocam 3.35'ten itibaren izleyin. İyi forumlar.
Arkadaşlar uzunca bir süredir ekran kartımın üstünde bu şekilde lekeler var. Ne zaman oluştuğunu bilmiyorum, aktif olarak 4-5 senedir kullanıyorum bilgisayarı. Bu zamana kadar herhangi bir sorun da oluşturmadı bu lekeler. Düzenli aralıklarla temizlik yapıyorum bilgisayara fakat durumun net anlaşılması için bir süredir dokunmuyorum, gözlemlemek adına.

Kartın ilk sahibiyim ve herhangi bir tamir işleminden geçmedi.

Eki Görüntüle 1545615
Hayır olmaz diye biliyorum. Bunlar zamanla çalıştığı için oluyor diye biliyorum. Bir tane videoda görmüştüm. Uzun süreli kullanım sonrası oluşuyordu.

Yağ sızıntısı terleme yapıp böyle bir görüntü oluşturuyor fakat ekran kartını bozmaz korkmanıza gerek yok. Yağlanma sadece.

Beyaz lekeleri diyorsan belki pcb üzerindeki boya atmış olabilir.
Hocam neden beğenmediğinizi açıklar mısınız? Boya atması derken neredeki boyadan söz ediyorsunuz? Boya atması falan yok çünkü.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Çözüm
Resimden bir şey anlamadığım için beyaz lekeleri varsayarak "belki boya atmış olabilir" tahmini yürüttüm.

Hayır olmaz diye biliyorum. Bunlar zamanla çalıştığı için oluyor diye biliyorum. Bir tane videoda görmüştüm. Uzun süreli kullanım sonrası oluşuyordu.

Yağ sızıntısı terleme yapıp böyle bir görüntü oluşturuyor fakat ekran kartını bozmaz korkmanıza gerek yok. Yağlanma sadece.

Teşekkür ederim hocam yorumunuz ve video için. Konu aydınlanmış oldu. <3

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı