Ekran kartına ekstra fan takmak

Fanların yönü ile alakalı olabilir mi çünkü fan karta dönükse o zaman deliklerden yukarı çıkan sıcak havayı geri karta itmiş olursun ama tam tersine karttan çıkan sıcak havayı fan çekeceğinden dolayı daha kolay bir atım yapılır ve ekran kartı fanından karta ve oradanda üste çok daha hızlı hava akımı oluşturulabilir.

Yani GPU'dan çıkan sıcak havayı geri GPU'ya itersen ısı tabii artar.
İki yönlü de denedim fark yok. Ama konu buysa gene mantıken kısmına geçelim. Mevcut fanlar da havayı içeri itiyor. Sonuçta üstünde bulunan alüminyum radyatörü, havayı akıtacak durumda. Düz bir yapıya sahip değil. Sonuçta bu sıcak hava üzerinde kalmıyor, sağa sola ya da akış yönü her nereyse oraya gidiyor. Sizin dediğiniz olay sıcak havayı sadece bulunduğu ortamdan aktarmak olacak ama fan bu duruma ne kadar müsait? Sonuçta vantilatör kadar büyük ve şebeke gerilimiyle çalışan fan kullanmıyorsunuz. Ki mevcut 12V fanların yapısı da tam buna uygun değil. Bunu biraz blower fan yapısına benzetiyorum. Ha belki blower olsa daha iyi olabilirdi. Sonuç olarak kasa fanı yetişemez, yetiştiremez demeye çalışıyorum.

Niye yaramadı ki mantıken yaraması lazım ?

Kasada bir fana bakıyorum bir karta bakıyorum sığar gibi gözüküyor yatay olarak bağlamayı düşünüyorum arkayüzeye zaten orada fana delikleri var bir sürü GPU'nun da çipleri var minik minik.

Japon yapıştırıcısı ile fanı ekran kartının arkayüzeyine yapıştırmayı düşünüyorum Molex kablosu uzun hallederim arkadan, he bir de fanlar RGB'ya güzelde görünür bence.
Hocam sığmaz gibi çünkü kart dikey şekilde duran anakart var. Oraya olmaz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı