Ekran kartına göre işlemci seçimi

hasansahn34

Hectopat
Merhaba
Şu an kullandığım işlemci Ryzen 5 1600 AF 12nm yani R5 2600 serisiyle aynı ama yeni jenerasyon. Kullandığım ekran kartımın aslında işlemciye göre daha yüksek olduğunu düşünüp bottleneck üzerinden baktığımda %1.18 darboğaz gösteriyor. Yani uyumları mükemmel.
Ama kendimce diyorum Ryzen 7 falan geçsem 2-3. nesillerine bu darboğazlar 3-5 puan artsa benim için ne kadar sıkıntı olur. Ya da böyle bir işlem benim için gereksiz maliyet mi çıkartır?

MSI RX 5700 Gaming X 8 GB.
O ekran kartı o işlemciyle darboğaz yapmıyor mu? Darboğazın ne olduğuna bakalım önce. Alıntıladığım mesajda darboğaz detaylıca açıklanmış.
Bu kullanım değerlerine MSI Afterburner ile ulaşabilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hesaplamalar bu şekilde oluyor. Ben darboğaz yapıyor demek istemedim ama sanki düşük bir işlemci gibi geldi bana kullandığım işlemci. Mesela değiştirmek istesem çıkabileceğim AMD en üst işlemci ne olmalı?

Dosya Ekleri

• Adssadız.jpg
    66,7 KB · Görüntüleme: 66
Ry.

Kullandığınız işlemci düşük. 2060 falan takılır en fazla ona. Anakartınız B450 Aorus Elite sanırım 3600 iyi olur o anakarta.

Evet o anakartı kullanıyorum. Ryzen 5 3600 diyosunuz zannedersem. İyi fark alır mıyım sizce? Bir de onun 3600 X olanı var?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…