Ekran kartına HDD soğutucu takılır mı?

Leomord

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar, Alfais marka çift fanlı bir HDD soğutucu almıştım. Düşündüğümden daha iyi bir F/P ürünü. 52-53°C çalışan HDD'yi 37-38°C çalıştırıyor. Bir tane daha sipariş versem ekran kartına da kullanabilir miyim? Sabitleme yeri yok ekran kartı için, yani vida yerleri yok. Çift taraflı güçlü bir bant var onunla tuttursam, ekran kartına göre ufak zaten, sadece çip kısmını soğutsun yeter. Aşağı resimleri bıraktım daha rahat anlayın diye. İlk resim ekran kartına yapıştıracağım yer. 2. ise soğutucu boyutu, tam bir HDD boyutunda.

Dosya Ekleri

• 20250810_095200.jpg
    146,8 KB · Görüntüleme: 41
  • 20250810_095211.jpg
    115,7 KB · Görüntüleme: 42
Son düzenleyen: Moderatör:
Gereksiz gibi duruyor, kasa neye benziyor fotoğraf var mi?

Yana 120 fan koyup, ekran kartinin altindaki braketleri cikartsan daha iyi olur bence. Bir de bunlarin onde 120 fan yeri var ama Casper kapatmis. Belki on kapagin o kısmı cikiyordur, ona da bak istersen. Onden 120 ile hava alip arkadan atarsa daha saglikli olur. Kasanin icinden hava gecirmedikten sonra icerideki havayi dolastirmanin cok bir mantigi yok.

Hocam ön fanı yaptım zaten kendi çapımda, kasanın ön kısmını deldim ve 120 lik fan taktım, sizce yana mı taksam bir tane daha yoksa dediğim gibi ekran kartının üzerine hdd soğutucu mu alsam?

Dosya Ekleri

• 17548241901888160511986902409569.jpg
    87 KB · Görüntüleme: 34
Ben de ayni islemleri yapmistim eski kasamda. Ne yaparsam yapayim ekran kartini ve islemciyi bogulmaktan kurtaramadim. En sonunda önü ve ustu mesh bir kasa aldim.

O öndeki delikler hava verir gibi gorunse de hava akışına yeterli destegi saglamayacak. Komple kesip 120mm fanlar icin takilan tellerden takabilirsin, o zaman hava akisi yukselecektir. O zaman da gorsel bozulacak, iki ucu ... degnek.

Dosya Ekleri

• 91SGDOcAjAL._UF1000,1000_QL80_.jpg
    185,7 KB · Görüntüleme: 14
Hocam çok sorun değil gibi ya şuan, 35 C odada bile ekran kartı max 65C işlemci max 75 C oluyor, stok intel fanını 2 3 fanlı 6 bakır borulu bir soğutucu ile değişsem yan tarafada 120mm fan taksam olur gibi bence

Aslinda secenekler az degil, ancak burasi Turkiye;
-GTX 670 (170watt) yerine ikinci el 1050ti ya da 1650 alabilseniz 75watt TDP si ile kasa icinde cok az ısı birikir. O da zaten kasa fani ile atilir. Hem performans artar hem de daha guncel kart olur. Ancak simdi sahidende ilanlara baktim, 1650 3000-3500 liralara satiliyor. Yurtdisinda 20-30 dolara alinabilecek kadar ucuz seyler aslinda.

Bir de kule tipi sogutucu sigacak mi diye cetvelle olcmeniz lazim. Ben bir kere o yanlisi yaptim kasanin kapagi acik kaldi, cok serinledi ama kapak acik kalinca

Hocam valla ekran kartı işi zor ya, dediğiniz gibi keşke olsa ama yine de benimki bu modelin baya üst versiyonlarından GDDR5 256 bit asusun directu2 versiyonu, gtx 780 fln eşdeğeri performans olarak, tabiki bi 1050 1650 değil dediğiniz gibi ama bütçe de yok maalesef, olduğu kadar Hocam bannerlord , battlefield 1 falan yüksek ayarlarda oynuyorum yetiyo ya bana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…