Ekran kartına OC yapmanın faydaları ve zararları nedir?

Daha fazla  
Ekran kartına overclock yapmanın faydaları ve zararları nelerdir? Önerir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
3 FPS fazla almak için kartı yormayı doğru bulmuyorum. Bu konularda bilginiz yoksa bulaşmayın.

Laptop kullanıyorsan ve soğutma sistemin güçlü değilse önermem,çünkü bilgisayarını hızlandırıyım derken yavaşlatabilirsin.

Kasa kullanıyorum elimde RX 5600XT var performansıda günümüz için fazlasıyla yeterli yapsam ne olur onu merak ediyorum sadece

Öneririm, oyunlarda FPS artışına sebep oluyor ama dezavantajları var. Biri, aşırı ısınmaya yol açabilir. Diğer dezavantaj, aşırı ısınma sonucu FPS artışına katkı sağlayamaz. Bunun yanında, ekran kartını yakma vs. gibi durumlarda söz konusu. Eski bir ekran kartında oyunlarda 5-15 FPS artış sağlar ama garantisini veremem. Bunu sadece kendi kartımda uyguladığım için söylüyorum keza sizin ekran kartında olabilir veya olmayabilir.

Eğer bilinçsiz bir şekilde yapılırsa ısınma ve performansta istikrarsızlık görülebilir. Eğer güzel yapılırsa duruma göre %5 ila %15 arası performans artacaktır.

Hocam zaten yapacağım demiyorum overclock a merak sardım hani zaraları faydaları nelerdir onu öğrenmek için
Bilinçsizce yapılırsa sistemin stabilitesini bozulabilir, kart çöp olabilir. Faydası da en fazla 5FPS olur senin için. 5 FPS fazla almak için bu kadar riski göze almanı önermem.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…