Ekran kartına overclock nasıl yapılır?

TechnoSorun

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, ekran kartı darboğazı olduğu için bir nebze de olsa darboğazı düşürmek istiyorum fakat ekran kartı overclocku nasıl yapılır bilmiyorum. Aslında biliyorum ama nasıl yapılır bilmiyorum. Yardımcı olabilecek var mı?

Merhaba arkadaşlar, ekran kartı darboğazı olduğu için bir nebze de olsa darboğazı düşürmek istiyorum fakat ekran kartı overclocku nasıl yapılır bilmiyorum. Aslında biliyorum ama nasıl yapılır bilmiyorum. Yardımcı olabilecek var mı?
Overclock acemiliğe gelmez dikkatli olunması gerekir.

İşlemciye overclock yapmanız daha mantıklı değil mi?

Ekran kartı darboğazı derken? Eğer ekran kartınız eskiyse zaten onu unutun OC bile kurtarmaz.

OC bile kurtarmaz demeniz biraz yanlış olmuş. Bende 14 yıllık 1GB NVIDIA ekran kartı vardı GTA 5 de en düşük çözünürlükte 20FPS alıyordu, OC yapınca 1080P'ye yakın bir çözünürlükte 20FPS açabildim. Artık kullanmıyorum tabii.

OC bile kurtarmaz demeniz biraz yanlış olmuş. Bende 14 yıllık 1GB NVIDIA ekran kartı vardı GTA 5 de en düşük çözünürlükte 20FPS alıyordu, OC yapınca 1080P'ye yakın bir çözünürlükte 20FPS açabildim. Artık kullanmıyorum tabii.

Bende zamanında GT 210 1GB kullandım OC yapsamda kurtarmıyordu ona ithafen yazdım.

Yapmayın, darboğaz varsa grafikleri köklemekten başka çareniz yok bir de sisteminizi beliritiniz.
MSI Afterburner'den overclock yapabilirsiniz.

Ekran kartı darboğazı derken? Eğer ekran kartınız eskiyse zaten onu unutun OC bile kurtarmaz.

Kartınızın modeli nedir?

AMD R7 240 ekran kartı.

İşlemciye overclock yapmanız daha mantıklı değil mi?

Ekran kartı düşük kaldığı için yapıyoruz OC'yi işlemci OC yaparsam daha kötü olur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı