Ekran Kartına Termal Macun Değişimi Yapmak Gerekir mi?

Ekran kartlarında macun değişimi önerilmiyor. Parçalayıp toparlayamama gibi bir ihtimaliniz var. 3-4 yıl götürür zaten sizi. O seneden sonra da kartı satıp yeni kart alma vakti gelmiş olur. Alıcı arkadaşa faydalı olsun diye yapmak istiyorsanız sizin bileceğiniz bir iş. Devasa fark yaratmayacağını ve uğraşmaya değer olmadığını düşünüyorum.

Ekran kartlarında macun değişimi önerilmiyor. Parçalayıp toparlayamama gibi bir ihtimaliniz var. 3-4 yıl götürür zaten sizi. O seneden sonra da kartı satıp yeni kart alma vakti gelmiş olur. Alıcı arkadaşa faydalı olsun diye yapmak istiyorsanız sizin bileceğiniz bir iş. Devasa fark yaratmayacağını ve uğraşmaya değer olmadığını düşünüyorum.
Bazı kartlar var 7-8 sene olmasına rağmen "bana mısın?" demiyor, macun azaldığında veya bittiğinde kart çok ısınmaz mı?

Bazı kartlar var 7-8 sene olmasına rağmen "bana mısın?" demiyor, macun azaldığında veya bittiğinde kart çok ısınmaz mı?
Macun bitmez, en fazla kurur. Macunun görevi soğutmak değil, soğutucuyla CPU/GPU arasında pürüzsüz alan oluşturmaktır. Yani dolaylı yoldan soğutmaya katkı sağlıyor. 7-8 yıl uzun bir süre. Eğer o kadar süre kullanılmış ise yenilemek yararlı olabilir.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı