Ekran kartına termal macun sürmek

Makaleler
1
Daha fazla  
Sapphire RX 6600 Pulse kullanıyorum. Bu aralar After Effects tarzı şeylere meraklandığımdan Overclock basacağım ama GPU ısısı o programlarda yükseliyor ve performans epey düşüyor. Ben de termal macun sürüp Overclock basmayı düşünüyorum. Kartı söktükten sonra garanti etiketini düzgünce yapıştırabilirsem garanti yine de gider mi ya da bir garantilik durum çıkabilir mi sonradan?

Sapphire RX 6600 Pulse kullanıyorum. Bu aralar After Effects tarzı şeylere meraklandığımdan Overclock basacağım ama GPU ısısı o programlarda yükseliyor ve performans epey düşüyor. Ben de termal macun sürüp Overclock basmayı düşünüyorum. Kartı söktükten sonra garanti etiketini düzgünce yapıştırabilirsem garanti yine de gider mi ya da bir garantilik durum çıkabilir mi sonradan?
Kart yeniyse ondaki macunu kullan değiştirme.

GPU ısısı kaç dereceye çıkıyor? Açıkça belirtebilir misin veya frekans kaça düşüyor?

Unutma After Effect compute yükü "3D" değil. O yüzden frekans farklılığı olabilir.

Etiket yırtılacağı için onaramayabilirsin garantisi geçersiz sayılabilir, hem kartınız eski bir kartta değil neden böyle bir işe girişmek istediğinizi anlamadım. Soğutucunuzun markasını alabilir miyim?

Son düzenleme:
Rx 6600 ler çıkalı uzun zaman olmadı, onun macunu kurumamıştır.. Kartı boşuna sökmüş olacaksınız.

örnek vereyim arkadaşımın 1 yıl 7/24 mining te kullanılmış zotac 3060 bir kartı vardı termal pad ve macun değişimi için söktük, hala macunu yumuşak tı sadece padlerde hafif bir yağ sızması gibi durum vardı, pad ve macunu yenileyip topladık.. normal kullanımda macunun 3 4 yıl götüreceğini düşünüyorum..

oc yapacaksanız ısı zaten artacak kartın limitlerini ne kadar zorlayabilirsiniz bilmem fanlarını %100 e getirip kasanın yan kapağını da açıp serinletmeyi deneyin..

Yada daha performanslı bir kart temin etmeniz lazım..

Kart kaç yıllık ki?
Üzerindeki termal macun uzun süre gider.
11 ay oldu.

Rx 6600 ler çıkalı uzun zaman olmadı, onun macunu kurumamıştır.. Kartı boşuna sökmüş olacaksınız.

örnek vereyim arkadaşımın 1 yıl 7/24 mining te kullanılmış zotac 3060 bir kartı vardı termal pad ve macun değişimi için söktük, hala macunu yumuşak tı sadece padlerde hafif bir yağ sızması gibi durum vardı, pad ve macunu yenileyip topladık.. normal kullanımda macunun 3 4 yıl götüreceğini düşünüyorum..

oc yapacaksanız ısı zaten artacak kartın limitlerini ne kadar zorlayabilirsiniz bilmem fanlarını %100 e getirip kasanın yan kapağını da açıp serinletmeyi deneyin..

Yada daha performanslı bir kart temin etmeniz lazım..
Hocam iyi performanslı bir termal macun almıştım 12.6 W/m-k iletkenlik veriyor. Standart termal macunlar genelde 5 ve altı oluyor. Kartın performansını yükseltme maksatlı. After Effects çok zorluyor.

Etiket yırtılacağı için onaramayabilirsin garantisi geçersiz sayılabilir, hem kartınız eski bir kartta değil neden böyle bir işe girişmek istediğinizi anlamadım. Soğutucunuzun markasını alabilir miyim?
Hocam iyi performanslı bir termal macun almıştım 12.6 W/m-k iletkenlik veriyor. Standart termal macunlar genelde 5 ve altı oluyor. Kartın performansını yükseltme maksatlı. After Effects çok zorluyor. Soğutucu Sapphire.

Son düzenleme:
11 ay oldu.

Hocam iyi performanslı bir termal macun almıştım 12.6 w/m-k iletkenlik veriyor. Standart termal macunlar genelde 5 ve altı oluyor. Kartın performansını yükseltme maksatlı. After Effects çok zorluyor.

Hocam iyi performanslı bir termal macun almıştım 12.6 w/m-k iletkenlik veriyor. Standart termal macunlar genelde 5 ve altı oluyor. Kartın performansını yükseltme maksatlı. After Effects çok zorluyor. Soğutucu Sapphire.

Dostum işlemcinin, RAM'lerinin ve soğutucunun son derece önemi var. Yüksek çekirdekli bir işlemci tercih edebilirsin istersen.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı