Rehber Ekran kartına undervolt yapmak

Rakun75

Centipat
Konumuz başlıkta da görüldüğü gibi undervolt üzerine öncelikle işleme geçmeden önce kartımın kapanmadan sorun vermeden 120W TDP'den 95TDP'ye geçtiğini gözlemledim.

Şimdi yapalım geçmeye. MSI Afterburner programına girin CTRL F yapın karşınıza burası gelecek şu gordugunuz alttaki voltaj mv yazan yer yere her karta göre değişir. Tek RX 570 için değil bu işlem ama öncelikle her kart için bir -85 le başlayın stabıleteyı bulana kadar devam edin ben -125 de buldum stabileteyi biri olur -100'de bulur biri -130 ama kartlarınız TDP'sı 120 130 150 gibi bir şeyse -100'den başlamanızı öneririm.

Not: Bu işlem çok basit zararı olmayan bir işlem sizi fan sesinden ve sıcaklıkdan kurtaracak bir işlem bende yaklaşık 10derece fark oldu fan sesi de azaldı.

Not: Bu yaz günlerinde termal macun değişiminden sonraki en etkili olay undervolttur.
Not: İşlemleri bitirdikten sonra 20 15dk benchmark ya da ağır bir oyunda deneyebilirsiniz.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    334,1 KB · Görüntüleme: 23
  • Ekran Alıntısı.PNG
    17,4 KB · Görüntüleme: 23
Undervolt'un yanı sıra fan sesi+ısı dengesini sağlayabilecek bir fan eğrisi yapmak çok faydalı olacaktır otomatik modda gereksiz fan yükseltiyor kartlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…