AMD marka bir ekran kartına arkadaşım yanlış BIOS yüklemiş ve sürücü yüklerken siyah ekran veriyormuş. Fiziksel olarak çalışıyormuş ama. Ben evde yapabilir miyim ya da bir bilgisayarcıya yaptırırsam ne kadar masrafı vardır?
Ekran kartına BIOS derken? Anakart olmasın o. Ayrıca BIOS çipi uçmuş olabilir aynı sorun var garantiye gönderdim. BIOS'un yeniden yazılması gerekiyor. Eğer bunun dışında çözüm arıyorsan Anakart'ının sitesinden güncel BIOS'u modeline göre bulman gerek.
Hocam acaba garantisi yoksa ne yapması lazım bende de benzer sorun var sapphire r9 280x kullanıyorum. Kahramanmaraşta servisi yok sanırım. Düzgün bir bilgisayarcı işi çözmez mi acaba?
peki nasıl yükliyeceğim normal ekran kartına bios yüklediğimiz gibi tekrar mı yükleyeceğim? bunu daha iyi bilen bir kişi yapsa olmaz mı (tamirci falan) sonuçta burada yapılacak çok birşey yok sanırım onlar benden daha iyi yapar. Bu arada servise yollamak istersem benimkinin garantisi bitti yollayabilir miyim? Kime yollamam lazım onu da bilmiyorum. Bir yardım ederseniz memnun olurum. Sapphire r9 280x kullanıyorum.
O kartla uyumlu BIOS alttakidir. BIOS'u yüklemek için lazım olan programı ve videolu anlatımı aşağıya koyuyorum. Bu işlemi bir bilene yaptırmanda fayda var. Kendin yapacaksanda yaşanacak olumsuz bir durumda hiçbir sorumluluk kabul etmem.