Ekran kartında 8 pin ve 8+6 pin bağlantının arasındaki fark nedir?

RX570 ekran kartlarının +nitro modelinde 8+6 = 14 pin olduğunu ve overclock için 6 tane fazladan pin koyulduğunu duymuştum. Fakat aynı olay RX590'da geçerli mi bilmiyorum. Eğer aynı olay geçerli ise ve overclock yapmayacaksanız 6 pini çıkarabilirsiniz. Fakat aynı olay geçerli değilse sakın çıkarmayın.

8 Pin power maksimum 150W, 6 Pin ise 75W güç verir. PCI x16 slotu ise 75W güç verir. Yani bu durumda kartınız şuan 300W beslemeye sahip. Kartınızın TDP değeri Techpowerup sitesinden baktığım üzere 175W ama bu durum çektiği gücü değil ürettiği ısıyı gösteriyor. Muhtemelen kart 200-220W civarı çekiyordur. Siz o kabloları çıkarmayın sonuçta gereğinden az güç gitmesi performans kaybına sebep olabilir.

Ekleme: Dediğim gibi oyunda 220W-230W gibi güç tüketiyor. Furmark gibi testlerde ise daha fazla. Buradan bakabilirsiniz:

Yani çıkarmanızı önermiyorum.
Ben de buna benzer bir konu açmıştım ama yanıt alamamıştım. Umarım yanıt alırsın.
Görsem cevaplardım dostum umarım yazdığım yararlı olmuştur senin için de.

Peki kablo modifiyesi için ne yapabilirim? Ekran kartından çıkan sarı kablolar pek hoş durmuyor. İnternetten baktım sadece 8 pin kablo bulabildim, 8 6+2 bulamadım.
Peki kablo modifiyesi için ne yapabilirim? Ekran kartından çıkan sarı kablolar pek hoş durmuyor. İnternetten baktım sadece 8 pin kablo bulabildim, 8 6+2 bulamadım.

Konuya çok iyi cevaplar vermişler kardeşim. Şöyle düşün elinde turbo takılı bir araç var sen gidip turbosunu söküyorsun. Tam verim alamazsın. Kullanabilirsin ama tam kapasitede kullanamazsın.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı