Ekran kartında AMD mi alınmalı NVIDIA mı?

onlyf1ear

Decapat
Daha fazla  
Merhaba ekran kartı almayı düşünüyorum ama kararsız kaldım çoğu kişi AMD pişmanlıktır diyor. Sizce de NVIDIA mı almalıyım AMD mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
AMD'nin 5 serisini sevmezdim, 6 serisinde ben hiç problem yaşamadım. İstisna durumları baz alırsak nvidia ürünlerinde de sorun yaşayan çok.

AMD. The Last of Us optimizasyonu'nu gördükten sonra düşük VRAM'li kart almamak lazım.

AMD pişmanlık dedikleri yazılım sorunları, 2 sene kullandım 1,2 kere falan karşılaştım WattMan ile. Şu an NVIDIA kullanıyorum memnunum ama benim için bir farkı yok, hangisi fiyat performans ise o alınmalı.

İçerik üretici değilsen ve DLSS senin için çok önemli değilse AMD de alınabilir.

Yazılım açısından NVIDIA fakat F/P açısından AMD. Çünkü bu VRAM olayı çok can sıkmaya başladı NVIDIA da VRAM konusunda çok cimri. Biraz bütçe meselesi NVIDIA ve AMD arasındaki benzer kartlar 2 bin civarı fiyat oynuyor.

Aynı fiyat bandında iki ekran kartını kıyaslayınca AMD'in çıplak gücü NVIDIA'dan daha yüksek olabiliyor. Yazılımsal olarak ise NVIDIA'a yarışı önde götürüyor. Malzeme kalitesi vs durumlar zaten markaya göre değiştiği için (Fanlar, soğutma blokları vs.) orda kıyaslamak doğru olmaz. Benim tercihim NVIDIA fakat bazen bazı modeller F/P olarak güzel olabiliryor. Örneğin RTX 4070 Tİ'yı 20 Binin altında buldun diyelim, gayet iyi. Yani fırsat kovalamak gerek, indirim yakalayınca çok da farketmekden birini tercih edebilirsin. Özet: Piyasanın altında indirimli bulduğun markayı tercih edebilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…