evet hocam katiliyorumİntel de çok sorun var hocam. Amd'de fsr, dlss kadar iyi Değil. Dlss kat kat daha iyi bana göre. Şöyle düşünün; 4070 ile 7700xt ekran kartı amd olanı pek bilmiyorum ama amd sadece kas gücü ile çalışırken, nvidia hem kas gücü hemde zekayla çalışır.
anladim hocam.Lambo mu ferrari mi iyi diye soruyorsun. Bu biraz ne aldığında alakalı, 900 beygir ile 1200 beygir nasıl karşılaştırma yapılamaz ise buda ona benziyor. Uygun fiyat , fiyata göre yüksek ekran kartı belleği diyorsan amd. Özellik yapay zeka ile genişletilmiş oyun deneyimi dersen Nvidia.
anladim hocam. 7700 xt guzel bi kart evet ama en basitinden sende sikayetci olup degistirmissin. o yuzden sicak bakamiyorum..Senin bütçende kesinlikle 7700 XT. 4060'ın adını bile anma derim. 4080 aşağısında Nvidia almak pek mantıklı değil bence ama bana yeter diyorsan bile en az 4070 Super alınmalı diye düşünüyorum. Ben sırf farklılık olsun diye hem de Amd'nin Adrenalin uygulamasından gına geldiği için 4070 S'e geçtim. Ama o paranın daha ucuzuna 7800 XT satılıyor mesela Vram konusunda daha iyi bir kart.
hocam B580 çok yeni bir kart fakat buna rağmen wattman gibşybüyük bir hatası bulunmuyor. intel'e güveniyorsan al derim çünkü her konuda testlerde ve bileşenlerde 4060'a fark atıyor ve 12-13 bin bandında gerçekten çok uygun. benim kullanan tanıdıklarım var hiçbir şikayetleri olmadı sadece intelin arayüzü ve özelleştirmeleri biraz az diye bir duyum aldım, rezalet diyenler neyden diyor acaba.est bos yapmadin. dediklerinizin bir kismina hak veriyorum. gaminggentrnin magazasina bzzat gittigimde orada ki arkadaslara da danisacagim. ve amd alabilirim sanirim en azindan 7700xtye para cikarabilirim. ama 4070 biraz zor hocam. 4070li sistemler 40k dan basliyor ve benim butcem o kadar cikmiyor maalesef. 4060 ekonomik ve teknoloji acisindan cekici geliyor sadece. yuksek vram seni uzmez diyosun ama kartin isinmasi bir cok kronik sorununu es geciyorsun dostum. umarim alirsam pisman olmam
hocam pcsizlikten kurudum bittim. en kotu guncellemeyi dusunuyorum ileride.
hocam aklim kazinmadi sadece soylenen ve izledigim seyler dogrultusunda diyorum. ve hayir abobe auotcad falan onlarla isim yok. dlss olmadan diyosun da hocam yani cogu oyunda dlss var neredeyse. elbette olmayanda var. amd saf gucte her zaman onde bunu bende biliyorum ama gunumuzde pek tercih edilmedigi icin kuskulandiriyordu beni. dedigim gibi onerilerinizi bilgisayari alacagim gun degerlendirecegim. intel b580li bir kac sisteme baktim alan kisilerin yorumlari rezaletti o yuzden direkt sildim listemden. sen neden onerdin suan kafam karisti yine... cidden tavsiye ediyor musun
evet hocam katiliyorum
anladim hocam.
anladim hocam. 7700 xt guzel bi kart evet ama en basitinden sende sikayetci olup degistirmissin. o yuzden sicak bakamiyorum..
yani hocam iş tamamen sizde bitiyor. kafam rahat olsun, kartı aldıktan sonra gerisine bakmayayım diyorsanız herkesin önerdiği Nvidia olur ama DLSS sihirli birşey değil haberiniz olsun. AMD bir kart aldığınızsa alacağınız performans ile 4060 bir değil onu düşünerek alın, tabi AMD'nin sürücü problemi yok değil.hocam oyle yapicam gibi. arkadas intelin kartini onerdi de yani o da baya sorunlu duruyor. + olarak amd icinde icim hic sicak olmadi yani hala arastiriyorum. ben sanirim en kotu 4060 ya da 4060ti alacagim asus olarak.
hocam eger subatta satisa cikarsa degerlendiririm. ben subatin 14 unde alacagim sistemi
hocam iste dedigin gibi intele guvenemiyorum. intel bir islemci zaten basa bela. intel kart evet guzel bir kart fakat daha yeni yeni duzeliyor. bas agritir. 4060 aldigimda cok yuksek bir beklentim de yok zaten.ben guncel oyunlari ve 1 2 sene icerisinde cikacak oyunlari oynuyabileyim kafi. daha sonra 5000 serisi ile guncelleyecegim zaten. amdnin gerek surucu problemleri gerek guc tuketimi gerek isinmasi binbir farkli sorun. her ne kadar amd ile 4060in arasinda ki fark bariz de olsa bas agritma konusunda da amd onde ne yazikki. henuz karar veremedim ama bakalim. birisi cikip kesin bisi dese icime su serpilecek de. herkes farkli bisi soyluyor :dhocam B580 çok yeni bir kart fakat buna rağmen wattman gibşybüyük bir hatası bulunmuyor. intel'e güveniyorsan al derim çünkü her konuda testlerde ve bileşenlerde 4060'a fark atıyor ve 12-13 bin bandında gerçekten çok uygun. benim kullanan tanıdıklarım var hiçbir şikayetleri olmadı sadece intelin arayüzü ve özelleştirmeleri biraz az diye bir duyum aldım, rezalet diyenler neyden diyor acaba.
yani hocam iş tamamen sizde bitiyor. kafam rahat olsun, kartı aldıktan sonra gerisine bakmayayım diyorsanız herkesin önerdiği Nvidia olur ama DLSS sihirli birşey değil haberiniz olsun. AMD bir kart aldığınızsa alacağınız performans ile 4060 bir değil onu düşünerek alın, tabi AMD'nin sürücü problemi yok değil.
Ben şikayetçi olmadım hocam yanlış anlamışsınız. Sadece oyun oynarken Amd uygulamasının kısayolu olan Alt + R'ye basmadığım halde uygulama açılıp duruyordu o baya sinir etmişti her R'ye bastığımda açılıyordu uygulama. Bir de klip alma özelliği Amd'de biraz garip kısayolları falan değişmeyebiliyor ondan 7800 XT yerine 4070 S aldım. Yoksa şuan hala bilgisayarda Rx 6600 takılı muhteşem bir F/p kart 1440p oynattığı güzel grafikli oyunlar bile var. 7700 XT benim kartıma göre başka bir boyut zaten.evet hocam katiliyorum
anladim hocam.
anladim hocam. 7700 xt guzel bi kart evet ama en basitinden sende sikayetci olup degistirmissin. o yuzden sicak bakamiyorum..
Kesin olan şeyi söylüyorum hocam 4060 ile 7700 XT arasında dağ var. Performansı geçtim Vram mevzusundan patlıyor 4060. O paraya o kartı almak yerine Intel alıp risk alırdım daha iyi. Kısacası kötü kart Midrange kartlarda Amd'den şaşmayın 8 gb çöp kartlara para yedirmenin anlamı yok.hocam iste dedigin gibi intele guvenemiyorum. intel bir islemci zaten basa bela. intel kart evet guzel bir kart fakat daha yeni yeni duzeliyor. bas agritir. 4060 aldigimda cok yuksek bir beklentim de yok zaten.ben guncel oyunlari ve 1 2 sene icerisinde cikacak oyunlari oynuyabileyim kafi. daha sonra 5000 serisi ile guncelleyecegim zaten. amdnin gerek surucu problemleri gerek guc tuketimi gerek isinmasi binbir farkli sorun. her ne kadar amd ile 4060in arasinda ki fark bariz de olsa bas agritma konusunda da amd onde ne yazikki. henuz karar veremedim ama bakalim. birisi cikip kesin bisi dese icime su serpilecek de. herkes farkli bisi soyluyor :d
anladim dostum. dediklerini degerlendirecegim. tesekkur ederim bilgilendirme icin. vram konusunda da haklisin.Ben şikayetçi olmadım hocam yanlış anlamışsınız. Sadece oyun oynarken Amd uygulamasının kısayolu olan Alt + R'ye basmadığım halde uygulama açılıp duruyordu o baya sinir etmişti her R'ye bastığımda açılıyordu uygulama. Bir de klip alma özelliği Amd'de biraz garip kısayolları falan değişmeyebiliyor ondan 7800 XT yerine 4070 S aldım. Yoksa şuan hala bilgisayarda Rx 6600 takılı muhteşem bir F/p kart 1440p oynattığı güzel grafikli oyunlar bile var. 7700 XT benim kartıma göre başka bir boyut zaten.
Kesin olan şeyi söylüyorum hocam 4060 ile 7700 XT arasında dağ var. Performansı geçtim Vram mevzusundan patlıyor 4060. O paraya o kartı almak yerine Intel alıp risk alırdım daha iyi. Kısacası kötü kart Midrange kartlarda Amd'den şaşmayın 8 gb çöp kartlara para yedirmenin anlamı yok.
Arkadaşlar yakin zamanda sistem toplayacagim fakat aklimda tonla soru var ve bunlarda birisi de NVIDIA kart mi yoksa AMD mi? Cogu kisi kac gucu olarak AMD diyor ama bir kesim de teknolojisi icin NVIDIA diyor. Ayni paraya 12 GB VRAM ile X7700 mi yoksa 4060 mi almalıyım kafamda bir suru soru var. AMD'nin kotu yanlari neler. FSR'si duzgun calismiyor deniyor. Sizce AMD alirsam sorun yasar miyim? PSU olarak kac watt tercih etmeliyim. Bilenler yardimci olursa sevinirim.