Ekran Kartında Kullanılacak Olan TDP Miktarına Sınır Koyulabilir mi?

Sanmıyorumla olmuyor ancak.
G3250 TDP değeri 53W. Ekran kartı da 75W. Toplam 128W ediyor. MSI PSU Calculator'da tüm özelliklerli girince (RAM 2 tane 2 GB düşündüm, ve ek PCI-E kart yok) 175W ediyor.
Sınırda kalıyor ama burada önemli kısım PSU eski ise eğer üzerinde yazan gücün tamamını veremeyebilir. Eğer öyleyse köfte kokusu alırsın büyük ihtimalle.

Bu yüzden PSU almanı öneririm.

RAM 4X2=8GB olarak kullanıyorum. En iyisi ben hiç bulaşmayayım. Ekran kartını aldığımda başka bir yerde test edip köşeye kaldırırım. Yeni bir PSU alınca takarım 400W bir PSU alsam yeter herhalde. Bütçem kısıtlı. Aerocool 400w Vxp400 Plus Güç Kaynağı veya Aerocool Vx Plus Serisi 400W 12cm Fanlı Güç Kaynağı AE-VXP400 düşünüyorum.

Power limiti kısmak yerine ekran kartının işlemci ve bellek hızını düşürebilirsin. Böylece daha az enerji tüketmiş olur ama oyunlarda tam performans alamazsın.

Nasıl yani? Power limiti ile aynı şey olmuş olmuyor mu? Tam olarak açıklarsanız sevinirim.
Power limit ekran kartının kullanacağı enerjiyi kısmış olur. Yani ekran kartının işlemcisi 50 watt güç istiyor siz kıstığınız için 35 watt güç gidiyor ona. Çalışmasında dengesizlik oluşur ama direkt siz hızını program üzerinden kısarsanız isteyeceği güç düşecektir. Mantıken ikiside aynı yola çıkmış oluyor ama dediğim yöntem daha sağlıklı. Tam nasıl anlatabilirim bilmiyorum.

Peki ne kadar düşürsem sıkıntı çıkmaz. GT 420 yani şuan kullandığım ekran kartı 50W TDP değerine sahip. GT 420'nin tüketmiş olduğu enerji kadar enerji tüketmesini sağlayabilirmiyiz?

Peki ne kadar düşürsem sıkıntı çıkmaz. GT 420 yani şuan kullandığım ekran kartı 50W TDP değerine sahip. GT 420'nin tüketmiş olduğu enerji kadar enerji tüketmesini sağlayabilirmiyiz?
Kesin bir şey söylemek zor. Siz sisteme kartı takın sorun çıkarırsa ekrandaki renkler bozulur zaten. Tekrar başlatınca düzelir. Az az düşürerek en ideal değerini bulursunuz. Hiç sorun çıkarmazsa ayarları değiştirmenize gerek yok.

Ama ben korktum köfte kokusu falan dediler ya sistem yanabilir mi? Yanına patates yemeyelim sonra.
@Hüseyin42 Hocam ifade bıraktınız ama ne yapayım şimdi ?

Son düzenleme:
Ama ben korktum köfte kokusu falan dediler ya sistem yanabilir mi? Yanına patates yemeyelim sonra.
@Hüseyin42 Hocam ifade bıraktınız ama ne yapayım şimdi ?
O zaman tam tersi method uygulayın. Sistem açılınca bellek hızını ve işlemci hızını en dibe çekin. Yavaş yavaş yükseltin. Aklıma başka bir fikir gelmiyor malesef.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…