Ekran Kartında MHz OC Farkı

Bayram418

Hectopat
Daha fazla  
Mesela 1080 ti'ı baz alark bir örnek veriyorum, referans modelinde 1550 MHz fabrika çıkışı var diyelim, diğer bir partner kart asus, onun da fabrika çıkışı 1670 diyelim bu 120 MHz'lik fark kaç FPS'lik bir fark açar? İkinci sorum asus kartını 2100 MHz'lere OC yapıarsak performans artacak bu doğrultuda referans kartada 2100 MHz'lik aynı seviyede OC yaparsak FPS aynı olur mu yani bu soruyu sormamdaki amacım piyasadaki bir çok kart üreten firmaların hangi malını seçmem şimdiden hepinize teşekkürler. @Recep Baltaş @Ali Güngör Recep ve Ali abi yardım ederseniz çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Mesela 1080 ti'ı baz alark bir örnek veriyorum, referans modelinde 1550 MHz fabrika çıkışı var diyelim, diğer bir partner kart asus, onun da fabrika çıkışı 1670 diyelim bu 120 MHz'lik fark kaç FPS'lik bir fark açar? İkinci sorum asus kartını 2100 MHz'lere OC yapıarsak performans artacak bu doğrultuda referans kartada 2100 MHz'lik aynı seviyede OC yaparsak FPS aynı olur mu yani bu soruyu sormamdaki amacım piyasadaki bir çok kart üreten firmaların hangi malını seçmem şimdiden hepinize teşekkürler. @Recep Baltaş @Ali Güngör Recep ve Ali abi yardım ederseniz çok sevinirim.

Yaptığın Mhz arttırması oranında fps artışı olmaz.Örneğin 1000 MHz lik bir kartı 1500 MHz ye çıkartırsan sana %10-%20 fps artışı gibi kesin bir değer vermez.

Üstteki arkadaşın da dediği gibi kesin bir şey söyleyemeyiz. Partner sürümlerinde kartın bileşenleri daha kaliteli olduğundan daha stabil OC yapabilirsin ve daha uzun ömürlü olur kartın. Referans tasarım kartlar pek kaliteli olmuyor genelde ve soğutmaları güçsüz oluyor. Bu bağlamda OC yaptığında stabilite yakalayamıyorsun.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı