Ekran kartında termal ped yerine termal macun kullanılabilir mi?

Mdv4ls

Yoctopat
Herkese merhaba. Kendi ekran kartım için değil, genel olarak soruyorum. Bir ekran kartının termal ped'leri kullanılamaz hale geldiyse ve yenilemek mümkün görünmüyorsa, onları çıkarıp yerine termal macun sürmek bilinen, kabul görmüş bir işlem midir ve sadece oyun amaçlı kullanımda bir sorun olur mu? Bir de bakım sırasında o termal pedleri ters çevirenler oluyor, bunun bir faydası oluyor mu?

Hayır termal macun soğutan bir madde değildir ısıyı ileten bir maddedir.

Hayır kullanılmaz.

Hayır ped yerine macun kullanılamaz.
Hayır termal macun soğutan bir madde değildir ısıyı ileten bir maddedir.
Kısa bir araştırma yapınca, bu forum da dahil birkaç yerde, normal kullanımda idare edeceği söyleniyordu. Gerçi onun yerini tutmaz, biliyorum ama yapanlarda kötü sonuçlanmamış galiba. Peki ped kullanma imkanı olmayınca, onları çıkarıp yerini boş bırakmak daha mı iyi olur?

Bu durumda belleklerin modeli önemli, ısınan modellerse riskli olur.

Termal pad yerine termal macun kullanılmaz kullansanda işe yaramaz. Termal padin boşluğunu termal macun kapatamaz zaten.

Cok kotu sonuclar dogurmaz ama dediginiz gibi yerini tutamaz.

Bu durumda belleklerin modeli önemli, ısınan modellerse riskli olur.
Termal pad yerine termal macun kullanılmaz kullansanda işe yaramaz. Termal padin boşluğunu termal macun kapatamaz zaten.
Cok kotu sonuclar dogurmaz ama dediginiz gibi yerini tutamaz.
Demek ki ped yerine termal macun sürüp işe yaradığını düşünenler, hiç sürmemiş gibi kullanıyor yani. Herhalde pedin bazı modellerde fazla işlevi olmuyor.

bende bişey sormak istiyorum ben Asus tuf gaming a15 rtx 3060 ryzen7 6800h modelli bir laptop kuallnıyorum geçenlere temizledim ve vram ve chipsetlerin üzerinden termal macuna benzeyen sadece biraz daha katı bir madde çıktı termal ped gibi elle sökülmüyordu bende peçeteyle sildim ve yerine termal grizy nin termal macununu sürdüm ama chipsetlere termal macun yetmedi bende o kısımları boş bıraktım şu anda ekran kartı sorunsuz çalışıyor ama işlemci %10 %30 arası üstüne çıkmıyor ve oyunlarda drop alıyorum chipsetlerede termal macun sürsem sorun olur mu yoksa hem vram hemde chipsetlere termal pad mi almalıyım eğer termal pad almam gerekiyorsa öneri yaparmısınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…