Ekran Kartındaki Bellek Miktarının Önemi

hurafeistans829

Hectopat
Daha fazla  
GTX 1050 Ti bakıyorum internetten, özelliklerinin yanında 2 GB / 4 GB yazıyor. Bu GB'lar oyundaki FPS'imi etkiler mi? Etkilerse ne kadar etkiler? Kısaca ne önemi var GB'ların?

Bu arada GTX 1050 Ti önerirseniz link verirseniz sevinirim. Cerberus, Phoenix, MSI, Asus falan yazıyor. Bu konularda cahilim, yardımcı olursanız sevinirim. (Max 1300 TL)

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Örneğin GTA 5 oyununda grafik ayarlarda her açtığınız özellik için yukarıda bir barda ne kadar bellek kullandığınız yazıyor. Siz ne kadar grafik ayarı yükseltirseniz ekran kartınızdan o kadar fazla bellek kullanılır. Bu arada bellek kullanımı ekran kartının belleğidir diğeri ile karıştırılmasın:) Bütçeniz dahilinde yüksek VRAM değeri olan ekran kartı modelini almayı tercih edin.
Belleğin miktarı doğrudan performansı etkileyen bir etken değil. Bellek yetersizliği durumunda performansı kısıtlar. 3-4 GB full HD sistemler için yeterli diyebileceğimiz VRAM yani ekran kartı belleği miktarıdır. GTX 1050 Ti'ın 2 GB versiyonu yok, baktığınız muhtemelen GTX 1050 ya da mobil cihaz filtrelerine bakıyorsunuz.

Asus Cerberus alınabilir.

Örneğin GTA 5 oyununda grafik ayarlarda her açtığınız özellik için yukarıda bir barda ne kadar bellek kullandığınız yazıyor. Siz ne kadar grafik ayarı yükseltirseniz ekran kartınızdan o kadar fazla bellek kullanılır. Bu arada bellek kullanımı ekran kartının belleğidir diğeri ile karıştırılmasın:) Bütçeniz dahilinde yüksek VRAM değeri olan ekran kartı modelini almayı tercih edin.

Çözüm
Önemsiz diyenlere bakma bundan 2 sene önce bana 4 GB yeterli dediler gittim 8 GB aldım. Pişman olmadım. Oyun bazen 5 GB kullandığını biliyorum. Ama GTX 960 gibi bir ekran kartı 100 GB 'de olsa bir şeyi değiştirmez.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı