Ekran kartındaki demir ne işe yarar?

equo124

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar fotoğrafını koydum Radeon yazısının üstünde iki demir çubuk var, biraz lekelenmişler. Elimle dokundum sorun filan çıkar mı?

Dosya Ekleri

• IMG-20241225-WA0012.jpeg
    98,3 KB · Görüntüleme: 56
Arkadaşlar fotoğrafını koydum Radeon yazısının üstünde iki demir çubuk var, biraz lekelenmişler. Elimle dokundum sorun filan çıkar mı?
Bakır boru işlevini görmüyor mu? Soğutmaya yarıyordur.

Soğutma demirleri kanka onlar.

Isı iletimiyle soğumayı kolaylaştırır eski laptoplarda komple bakır levhalar var.

Bunlar genel olarak nikel kaplı bakır borulardır hocam. Bakır ısı iletiminin sağlanmasına yarıyor. Nikel ise paslanmasını önlüyor, koruma amaçlı yani.

Sıkıntı olmaz. O borular GPU üzerine temas eden bakır ızgaralar ile bileşiyor ve fanların havayı çekmesi ile de sıcaklığı hava ile dışarı aktarıyor. 3-4 Saat oyun oynadıktan sonra da elleyin bir kere içinizde kalmasın.(!)

Deniycem sonuçları paylaşırım(!)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…