Ekran kartındaki görüntü anakarttaki çıkıştan alınabilir mi?

HUNTER

Megapat
Makaleler
2
Yer
Fethiye/Muğla
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba bu hafta Ryzen 7900x3D işlemci, MSI Pro B650M-P anakart ve ASUS G34vql1b ultrawide 2K 165Hz monitör alacağım. Araştırmalarıma göre bu monitörden tam verim alabilmek için DisplayPort 1.4 üzerinden kullanmak gerekiyormuş. Ekran kartımda bu çıkış yok (980 Ti strix) ama alacağım anakartta 1.4 çıkışı var. Harici ekran kartının performansını anakarttaki görüntü çıkışından monitöre yollayabilir miyim bunun bir yolu var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba bu hafta Ryzen 7900x3D işlemci, MSI Pro B650M-P anakart ve ASUS G34vql1b ultrawide 2K 165Hz monitör alacağım. Araştırmalarıma göre bu monitörden tam verim alabilmek için DisplayPort 1.4 üzerinden kullanmak gerekiyormuş. Ekran kartımda bu çıkış yok (980 Ti strix) ama alacağım anakartta 1.4 çıkışı var. Harici ekran kartının performansını anakarttaki görüntü çıkışından monitöre yollayabilir miyim bunun bir yolu var mıdır?

Anakarta takarsan DisplayPort'u ekran kartındaki performansı almazsın işlemcinin kendi dahili grafik kartını kullanırsın ama işlemcinde iGPU yani dahili grafik kartı var ama ekran kartsız ne kadar etkili bilmiyorum.

@Merdt Dahili GPU'yu aradan çıkarıp görüntüyü aktarmanın bir yolu var mıdır yabancı forumlarda Pass-Through diye geçiyor sanırım ama kesin bilgi bulamadım.

@Merdt Linus'un şöyle bir videosunu buldum. Eğer sonradan engellemedilerse veya anakarta has bi özellik değilse büyük ihtimalle Nvidia kartı kullanırken Anakarttan çıkış alabileceğim üstelik Freesync özellikleri de aktif olacakmış. Deneyip göreceğiz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

@Merdt Linus'un şöyle bir videosunu buldum. Eğer sonradan engellemedilerse veya anakarta has bi özellik değilse büyük ihtimalle Nvidia kartı kullanırken Anakarttan çıkış alabileceğim üstelik Freesync özellikleri de aktif olacakmış. Deneyip göreceğiz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Linus yapıyorsa olur muhtemelen hocam. Sonucu paylaşır mısınız ben de meraklandım.
Ama pass through işleminde, asıl işlemi GPU yapacağından 1.4 portuna 1.4 kablosu takıp 1.2 bant genişliği ile aktarım yapacaksınızdır diye düşünüyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı