Çözüldü Ekran kartından çıkan güç kablosu bağlanmamış mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Daha fazla  
Daha 1 ay önce, Vatan'dan toplama PC aldım. Aldığım vatan mağazası İzmir Optimum'da bilen bilir çok yoğun bir mağaza. Haliyle bana teslim edilmesi biraz uzun sürdü. Bu sürenin 5-6 günü bulması canımı sıktı ve mağazaya gidip ne durumda olduğunu sorduk. Gittiğimizde montajına başlamamışlardı ve bize "1 saat sonra gelin montajlayıp size teslim edelim." dediler.

Uzatmamak açısından PC'yi aldım ve 1 aydır kullanıyorum. Ancak bugün ekran kartımdan çıkan güç kablosunun -hatta 2 tane gözüküyor- bağlanmamış olduğunu fark ettim. Bağlanmaması gereken bir kablo olmasa takmalarının amacı olmaz diye düşünüyorum. Bir kablonun üzerinde PCI-e yazıyor, diğerini okuyamıyorum.

Belki parçalarla alakalıdır diye:
  • GPU: ASUS Atlas Shark RTX 4060.
  • CPU: Ryzen 5 5500.
  • Anakart: ASRock B550M-HDV
  • Kasa ve PSU: MSI MAG Forge M100a D60 (PSU ile kasa bir kit halinde satılıyor)

Ayrıca kablonun fotoğrafları:

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2025-04-14 at 00.28.21 (1).jpeg
    WhatsApp Image 2025-04-14 at 00.28.21 (1).jpeg
    65,7 KB · Görüntüleme: 40
  • WhatsApp Image 2025-04-14 at 00.28.21 (2).jpeg
    WhatsApp Image 2025-04-14 at 00.28.21 (2).jpeg
    57,2 KB · Görüntüleme: 38
  • WhatsApp Image 2025-04-14 at 00.28.21.jpeg
    WhatsApp Image 2025-04-14 at 00.28.21.jpeg
    79,5 KB · Görüntüleme: 35
Çözüm
Bildiğim kadarıyla PSU'dan çıkıyor ve ekran kartınızın ihtiyacı olan pin sayısına göre takılıyor. Boşta olması bir problem yaratmaz.
Hocam ben de öyle düşünüyordum ancak kabloyu takip edince ekran kartından çıktığını anladım. Değişik bir durum açıkçası.
Oyunlarda ve stres testlerinde benzer sistemlerle kıyasladığınızda performans ve vital değerler açısından bir fark yoksa sorun olmaz diye düşünüyorum yine de.

Daha 1 ay önce, Vatan'dan toplama PC aldım. Aldığım vatan mağazası İzmir Optimum'da bilen bilir çok yoğun bir mağaza. Haliyle bana teslim edilmesi biraz uzun sürdü. Bu sürenin 5-6 günü bulması canımı sıktı ve mağazaya gidip ne durumda olduğunu sorduk. Gittiğimizde montajına başlamamışlardı ve bize "1 saat sonra gelin montajlayıp size teslim edelim." dediler.

Uzatmamak açısından PC'yi aldım ve 1 aydır kullanıyorum. Ancak bugün ekran kartımdan çıkan güç kablosunun -hatta 2 tane gözüküyor- bağlanmamış olduğunu fark ettim. Bağlanmaması gereken bir kablo olmasa takmalarının amacı olmaz diye düşünüyorum. Bir kablonun üzerinde PCI-e yazıyor, diğerini okuyamıyorum.

• GPU: ASUS atlas shark RTX 4060.

PSU'dan geliyor ekran kartından ekran kartına göre pin sayısı artar onun için hocam o ekran kartında takılı zaten bazı kartlarda bu pin sayısı daha fazla oluyor onlar için boşta olması sıkıntı değil yani olması gereken o

• GPU: ASUS atlas shark RTX 4060.

Berbat bir kablolama yapmışlar resmen. Özenilmeden yapıldığı çok belli.

Onun dışında PCI-e güç kabloları tek çıkışta 2 tane 8 pin bulunur. Ekran kartınız 8 pin girişe sahip bu yüzden birini takmışlar. Kısaca yani her şey doğru.

Berbat bir kablolama yapmışlar resmen. Özenilmeden yapıldığı çok belli.

Onun dışında PCI-e güç kabloları tek çıkışta 2 tane 8 pin bulunur. Ekran kartınız 8 pin girişe sahip bu yüzden birini takmışlar. Kısaca yani her şey doğru.
Evet, fotoğrafta da gördüğümüz gibi gerçekten kötü duruyor. Ben de düzeltirken yanlış bir hamle yapmaktan çekiniyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı