Çözüldü Ekran kartından düşen direnç sorun yaratır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar,

Ekran kartının (Asus Tuf 3070) garantisi bittiği için macun değişimini kendim yapıyorum. Önceki macun çok işlevsel olmadığından daha kaliteli bir macuna geçtim ve yükte 65 derece, hotspot 90 derece oldu. Yani memnunum.

Ama kartı sisteme taktıktan sonra masada bu direnci fark ettim. O kadar dikkatli olmama hatta statik eldiven dahi takmama rağmen ki çok önem veririm böyle işlemlere, bu minik tatlı şeyi buldum.

Kart düzgün çalışıyor. Yük testi falan hiç sorun yok.

Sizce böyle kullanmaya devam etmemde bir sakınca olur mu yoksa illa bir tamirciye bu direnç nereden düştüyse oraya taktırmalı mıyım?

WhatsApp Görsel 2024-08-28 saat 23.20.08_0c9027ed.jpg

Çözüm
Hocam bu bir direnç değil bir çeşit SMD seramik kondansatör. Bu kondansatör devre veya ekran kartı için önemli bir parça değildir bu olmasa da devre veya ekran kartı çalışır. Bu parça stabilite için bulunmakta fakat bu parça olmadan da kullanabilirsiniz.
Hocam bu bir direnç değil bir çeşit SMD seramik kondansatör. Bu kondansatör devre veya ekran kartı için önemli bir parça değildir bu olmasa da devre veya ekran kartı çalışır. Bu parça stabilite için bulunmakta fakat bu parça olmadan da kullanabilirsiniz.

Çözüm
Hocam içimi rahatlattınız. Çok kolay düşebilen bir şeymidir? Yani onu düşürecek kadar bir darbe yaptığımı hiç düşünmüyorum kartta.

Hocam içimi rahatlattınız. Çok kolay düşebilen bir şey midir? Yani onu düşürecek kadar bir darbe yaptığımı hiç düşünmüyorum kartta.

Eğer siz herhangi bir baskı uygulamamışsanız, ekran kartı ısınarak ve lehim de iyi yapılmamış ise şans eseri zamanla lehimi kopmuş anlaşılan. Fakat önemli bir parça değildir hocam. O bakımdan merak etmeyin o ekran kartı o devre elemanının yokluğunu hissetmeyecektir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı