Ekran Kartından Duman Geldi

Yaklaşık 6 ay önce bilgisayarımla ilgili görüntü sorunları yaşıyordum. Gidip geliyordu ve sorun hatası veriyordu. Ben de araştırmaya başladım ve sebebinin ekran kartının çok ısındığından olduğu yazıyordu, ben de açıp baktım ve fan çalışmıyorumuş. Baya da sıcaktı fanın pervaneleri paslıydı baya ben de iyice çıkarıp temizledim, yıkadım, tozlarını pisliklerini aldım. Fanın biraz yağlamak istedim fan dönsün diye çünkü hiç dönmüyordu ama elimde motor yağı olmadığı için biraz delice gelebilir ama sıvı yağ kullandım. Şırıngayla dökerek biraz abartmışım fark etmeden fazla koymuşum 1 gün dışarıda beklettim. Kuruduğunu düşündüm ve bilgisayara taktım bilgisayar çalıştı. Görüntüde geldi, bir an da cızırtılar gelmeye başladı yağ akmış ve ekran kartı da ısınınca cızırtı yapmış. Baktım biraz da duman çıktı, çıkardım 6 ay boyunca onboard ekran kartını kullandım. 6 ay sonra iyice kuruduğunu düşünerek şansımı denemek istedim. Belki yanmamıştır diye ekran kartını takıp power tuşuna bastığımda pervana bir milim dönüyor sonra duruyor. Bilgisayar açılmıyor, büyük ihtimal ekran kartı yandı ama belki de ekran kartını takınca güç gitmediğini falan düşündüm. Yorumlarsanız sevinirim

Son düzenleyen: Moderatör:
Kardeşim herkes alay etmiş ben cevap vereyim:
Sadece ekran kartı zarar görür ve çalışmaz ise sistem durmaz çalışır bende ekran kartı yok mesela
Sonra monitörün soketini kasadaki anakart soketine tak. Ardından çalıştırmayı dene çalışmaz ise sorun genele yayılmıs demektir.
Uzman ellerin ilgilenmesi gerekiyor.

ben zaten şu an harici ekran kartını kullanıyorum benim yanan ekran kartını yandı mı diye veya tekrardan çalıştırabilmem mümkün mü onu merak etmiştim baya alay konusu olmuş .d
Yağlar temizlensin diye sıcak suda sabunla iyice yıka sonra güneşte 1 gün kurut ben çalışmayan anakart ve ekran kartlarına öyle yapıyordum.
şu an salak muamelesi yemek istemiyorum ama soracağım ekran kartının fanından ekran kartının üstüne de döküldü ekran kartını sıcak suda bekletirsem iyice berbat olmasın .d

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

0:13-0:16

Gerçekten düzeleceğini düşünüyor musunuz iletken parçaların içine su girebilir ve bu bence hoş olmaz. En iyisi keçi tereyağı kullanmak.

Ben bunu izlediğimde gülmekten ölmüştüm dünyanın en saçma videosu ve hareketi felan olmalı ram'e zeytinyağı sürmek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…