Merhaba arkadaşlar uzun süredir kulaklarımı adeta bir acı ziyafet çektiren bir sorunumdan bahsedeceğim. Bende bir GTX 970 referans bir kart mevcut. Bu kart boştayken kısık ses, yüksekteyken aşırı derecede ses çıkarıyor. Kasa içi hava akımı gayet iyi ve sıcaklık 75-80 arası geziyor. Bunu nasıl çözebilirim?
Kartın büyük ihtimalle nvıdıa sanırım. Nvıdıa' nın bazı ekran kartlarının böyle sorun yaptığını duymuştum. Galiba kart çok zorlanınca elektrik akımıyla ilgili bi problem çıkıyor ve karttan ses gelmesine neden oluyor.
Bu ses fan sesi ise yapacak birşey yok. Referans kartların fanı ses yapar. 75-80 derece de az sıcaklık değil yani. Coil Whine sesi ise tam bilmiyorum ama bobinlerden gelen bir ses ve ekran kartına hiç bir zararı yok.
Bu ses fan sesi ise yapacak birşey yok. Referans kartların fanı ses yapar. 75-80 derece de az sıcaklık değil yani. Coil Whine sesi ise tam bilmiyorum ama bobinlerden gelen bir ses ve ekran kartına hiç bir zararı yok.
Kartı her gece hayalini kurup almak isteyenler varken kurtulmak cümlesini kurmanız beni güldürdü doğrusu keşke fan sesi kafaya takılmayacak bir ses olsa.Çünkü kulaklık taktığımda bile duyulabiliyor sanırım mecbur çekeceğiz sesi.
Kartı her gece hayalini kurup almak isteyenler varken kurtulmak cümlesini kurmanız beni güldürdü doğrusu keşke fan sesi kafaya takılmayacak bir ses olsa.Çünkü kulaklık taktığımda bile duyulabiliyor sanırım mecbur çekeceğiz sesi.