Ekran Kartından Ses Gelmesi

KaaBoom!!!!

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar uzun süredir kulaklarımı adeta bir acı ziyafet çektiren bir sorunumdan bahsedeceğim. Bende bir GTX 970 referans bir kart mevcut. Bu kart boştayken kısık ses, yüksekteyken aşırı derecede ses çıkarıyor. Kasa içi hava akımı gayet iyi ve sıcaklık 75-80 arası geziyor. Bunu nasıl çözebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kartın büyük ihtimalle nvıdıa sanırım. Nvıdıa' nın bazı ekran kartlarının böyle sorun yaptığını duymuştum. Galiba kart çok zorlanınca elektrik akımıyla ilgili bi problem çıkıyor ve karttan ses gelmesine neden oluyor.

Bu ses fan sesi ise yapacak birşey yok. Referans kartların fanı ses yapar. 75-80 derece de az sıcaklık değil yani. Coil Whine sesi ise tam bilmiyorum ama bobinlerden gelen bir ses ve ekran kartına hiç bir zararı yok.
Coil Whine sesi sinek cızırtısı gibi değilmi? Bu bildiğiniz buğultu sesi.

Bence en yakın zamanda referans modelden kurtulmalısınız. Ama idare eder fan sesini siz kafanıza takmazsanız.
Kartı her gece hayalini kurup almak isteyenler varken kurtulmak cümlesini kurmanız beni güldürdü doğrusu :D keşke fan sesi kafaya takılmayacak bir ses olsa.Çünkü kulaklık taktığımda bile duyulabiliyor sanırım mecbur çekeceğiz sesi.

Kartı her gece hayalini kurup almak isteyenler varken kurtulmak cümlesini kurmanız beni güldürdü doğrusu :D keşke fan sesi kafaya takılmayacak bir ses olsa.Çünkü kulaklık taktığımda bile duyulabiliyor sanırım mecbur çekeceğiz sesi.
Bende işlemcimin sesini çekiyorum çok şükür kurtuluyorum. Çekeceksiniz kurtulmak istemiyorsanız.:D

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı