Herkese selamlar. Ekran kartımı 2. Ekran kartı slotuna takmak istiyorum. Resimde gördüğünüz sarı yer ana slot PCIe 4 X16 kırmızı gördüğünüz yer PCIe 3 X16. Ben kırmızı yere takmak istiyorum. Sizce aşırı fazla performans kaybı yaşar mıyım? Açıklayıcı cevaplarsanız sevinirim.
Anakart: ASUS Prime B550 Plus.
Yaani yaşarsın ama öyle aman aman bir kayıp olmaz, ek olarak 1. slotda voltaj koruması oluyor genelde ASUS anakartlarda, 2.sinde bulunmuyor bu özellik. 1E takman daha iyi olur en kötü riser kablosu al öyle tak neden 1E takmıyosunki?
Yaani yaşarsın ama öyle aman aman bir kayıp olmaz, ek olarak 1. slotda voltaj koruması oluyor genelde ASUS anakartlarda, 2.sinde bulunmuyor bu özellik. 1E takman daha iyi olur en kötü riser kablosu al öyle tak neden 1E takmıyosunki?
Şuanda üstteki slota takınca görüntü alamıyorum. VGA ışığı yanıyor. Sorun ekran kartında değil çünkü arkadaşımın sisteminde görüntü verdi. Ramlerde işlemcide vs sorun yok. Geriye sanırsam başka monitörde denemek var. Oda yarın belli olucak. Tavsiyeleriniz var mı acaba? Çünkü bende üstteki slota takmak istiyorum.
Şu anda üstteki slota takınca görüntü alamıyorum. VGA ışığı yanıyor. Sorun ekran kartında değil çünkü arkadaşımın sisteminde görüntü verdi. RAM'lerde işlemcide vs sorun yok. Geriye sanırsam başka monitörde denemek var. Oda yarın belli olacak. Tavsiyeleriniz var mı acaba? Çünkü bende üstteki slota takmak istiyorum.
Ekran kartınızın modeli nedir ve kaç fanlı? Eğer ki üst slota ağır bir kart takılıyken GPU braketi koymadıysanız PCI-e slotunu esnetip zarar vermiş olabilir başka bir şeyde gelmiyor aklıma.
Ekran kartınızın modeli nedir ve kaç fanlı? Eğer ki üst slota ağır bir kart takılıyken GPU braketi koymadıysanız PCI-e slotunu esnetip zarar vermiş olabilir başka bir şeyde gelmiyor aklıma.
Asus tuf gaming rx7800xt 3 fanlı hocam. Zarar verdik mi bilmiyoruz. O slotta arkadaşımın ekran kartını taktık o da görüntü vermedi ama şuana kadar tek monitörde denedik ve monitör çok eski bir monitör. Bugün evdeki yeni monitörde deneyeceğim. Umarım olur...
ASUS TUF Gaming RX 7800 XT 3 fanlı hocam. Zarar verdik mi bilmiyoruz. O slotta arkadaşımın ekran kartını taktık o da görüntü vermedi ama şu ana kadar tek monitörde denedik ve monitör çok eski bir monitör. Bugün evdeki yeni monitörde deneyeceğim. Umarım olur...
Bu arada bütün parçalar sıfır. Hiç kullanmadığımız için esneme olayı pek mümkün değil sanırsam.