Ekran Kartını bobin teli ile asmak zarar verir mi?

Makaleler
1
Yer
İstanbul
Ekran Kartını asarak destek vermeden önceki durumu;

1582059393382.png

Bobin teli ile şu şekilde asmayı denedim, oldu. Kopacağını da sanmıyorum.

1582059472973.png

1582059527560.png

Sonuç olarak son görüntüsü şu şekilde oldu;

1582059552382.png

Herhangi bir kısa devre yapacağını sanmıyorum, yalıtkanı var zaten telin. Bu şekilde asarak destek vermek herhangi bir zarara sebep olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartınızın eski bir model olmadığını varsayarak söylüyorum. Üreticiler bu parçaları kafalarına göre üretmezler belli bir standartlar vardır ve ekrankartı ile anakart üreticileri sürekli iletişim içinde. Sınırları aşıp ağır bir ekrankartı ve PCI slotları kötü anakart üretmezler.
Ana kartın üzerindeki PCI Express yuvası bile kırılabilir. Metal destekli olmayan ana kartlar var. Metal desteği olsa bile yine de eğilebiliyor. Üretici hangi kartı takacağını nerden bilsin. Destek şart.
Bazı kartlar hafif, bazıları ağır.

Son düzenleme:
Anakartınızın eski bir model olmadığını varsayarak söylüyorum. Üreticiler bu parçaları kafalarına göre üretmezler belli bir standartlar vardır ve ekrankartı ile anakart üreticileri sürekli iletişim içinde. Sınırları aşıp ağır bir ekrankartı ve PCI slotları kötü anakart üretmezler.
7 senelik.
Yalıtkan kullanmak daha mantıklı.
İletken bir malzemeyi kartın ground'una değdirmek istemezsin.
Hayır, yalıtkanı var. Bobin'den sökmüştüm. İletken olması için soymam gerekiyor.
Evet, iletken olsaydı tabii ki yapmazdım.
Bu çözümü düşündüyseniz pratik zekalı birisiniz :D Güç kaynağının kapağının oradan kartın olduğu yere kadar mesafeyi ölçün. Biraz hassas olmanız gerekebilir. Marangozdan o uzunlukta bir tahta parçası kestirin. Görüntünün sizi rahatsız etmemesi için isterseniz bir de ayakkabı boyasıyla siyaha boyayın. Kartın dış kısmını ve fanları etkilemeyecek şekilde en sağ kenara koyun kartı yükseltin. Bir tane çubuk parçasına 130 lira vermenize gerek kalmaz.
Eki Görüntüle 503082
Teşekkürler, bu fikir de güzel. 130₺ Vermek yerine 50-60₺ verip, Aliexpress'den almayı düşünüyorum. Bir Rog daha fena olmaz. :D
Bobin teli ne kadar yalıtkan kaplı olsa da risk yok diyemeyiz. O telin geçtiği soğutucu alüminyum levha uzun zaman içinde kartın ağırlığıyla yalıtkanı kesebilecek incelikte.
Haklısınız.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı