Ekran Kartını bobin teli ile asmak zarar verir mi?

Makaleler
1
Yer
İstanbul
Ekran Kartını asarak destek vermeden önceki durumu;

Bobin teli ile şu şekilde asmayı denedim, oldu. Kopacağını da sanmıyorum.

Sonuç olarak son görüntüsü şu şekilde oldu;

Herhangi bir kısa devre yapacağını sanmıyorum, yalıtkanı var zaten telin. Bu şekilde asarak destek vermek herhangi bir zarara sebep olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bobin teli ne kadar yalıtkan kaplı olsa da risk yok diyemeyiz. O telin geçtiği soğutucu alüminyum levha uzun zaman içinde kartın ağırlığıyla yalıtkanı kesebilecek incelikte.

Ana kartın üzerindeki PCI Express yuvası bile kırılabilir. Metal destekli olmayan ana kartlar var. Metal desteği olsa bile yine de eğilebiliyor. Üretici hangi kartı takacağını nerden bilsin. Destek şart.
Bazı kartlar hafif, bazıları ağır.

Son düzenleme:
7 senelik.
Yalıtkan kullanmak daha mantıklı.
İletken bir malzemeyi kartın ground'una değdirmek istemezsin.
Hayır, yalıtkanı var. Bobin'den sökmüştüm. İletken olması için soymam gerekiyor.
Evet, iletken olsaydı tabii ki yapmazdım.
Teşekkürler, bu fikir de güzel. 130₺ Vermek yerine 50-60₺ verip, Aliexpress'den almayı düşünüyorum. Bir Rog daha fena olmaz.
Bobin teli ne kadar yalıtkan kaplı olsa da risk yok diyemeyiz. O telin geçtiği soğutucu alüminyum levha uzun zaman içinde kartın ağırlığıyla yalıtkanı kesebilecek incelikte.
Haklısınız.

Plastik kısımdan bağladıysanız sorun olacağını sanmıyorum. Metal sorun yaratır diyip, metal tutucu paylaşanlarıda gördük.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…