Çözüldü Ekran kartını çıkardıktan sonra sisteme güç gelmiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yer
Red Bull Ring
Dün ekran kartımı satmak için kasadan çıkardım. İşlemcim Ryzen 5 5500 olduğu için dahili grafik birimi yoktu. Her neyse o yüzden sisteme güç gelmiyordur diye geçtim.

Bugün yeni ekran kartım geldi kartı bağladım, 6 pin kablosunu da taktım bilgisayara halen güç gelmiyor.

Bios pilini çıkarttım geri taktım, ramleri teker teker denedim yok.

Evde halihazırda çalışan bir bilgisayarın ekran kartını kendi kasama taktım hala sisteme güç gelmiyor. Yani sorun ekran kartıyla alakalı da değil...

Dün sabah çok güzel kullanıyorken, ekran kartını satmaya götürürken çıkardıktan sonra oldu her şey.

Çözüm
Güncelleme:

Kısa bir korku sekansının ardından bilgisayarcı tanıdığımla işi hallettik. En son 7 ay önce bilgisayarımdaki tüm bileşenler yandğında PSU'nun F paneline bağlanan Power Switch düğmesine lehim yapmıştık. Cuma günü ekran kartını çıkarttıktan sonra lehim biraz dağılmış. Ve tahmin ettiğim gibi f panelde hiçbir şey takılı olmadığından güç kablosu tepki vermemiş.

Aslında tornavida ile bilgisayarı tetiklemeyi denedim ama başarısız olmuşum deneyimsizlikten. Kabloları takıp hallettik. Mesajlarınız için sağ olun.

Güç tuşundan çıkan kablo boşta mı ki anlayamadım. Kablo boştaysa tabii çalışmaz bir bakın isterseniz.

Güç tuşundan değil de anakart üzerinden kısa devre yaparak açmayı denedin mi? Anakart üzerinde mutlaka uyarı ledi vardır onda durum nedir? Son olarak PSU arkasında şalteri varsa onu kapatmış olabilir misin?

Güncelleme:

Kısa bir korku sekansının ardından bilgisayarcı tanıdığımla işi hallettik. En son 7 ay önce bilgisayarımdaki tüm bileşenler yandğında PSU'nun F paneline bağlanan Power Switch düğmesine lehim yapmıştık. Cuma günü ekran kartını çıkarttıktan sonra lehim biraz dağılmış. Ve tahmin ettiğim gibi f panelde hiçbir şey takılı olmadığından güç kablosu tepki vermemiş.

Aslında tornavida ile bilgisayarı tetiklemeyi denedim ama başarısız olmuşum deneyimsizlikten. Kabloları takıp hallettik. Mesajlarınız için sağ olun.

Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…