Ekran kartını nasıl test edebiliriz?

Bütçe
2000 TL

ripahemS

Hectopat
Daha fazla  
Benim kendi ekran kartım (ASUS R7 265 series) bozuldu bu nedenle yeni bir ekran kartı alacağım Letgo üzerinde AMD Radeon R9 380 buldum onu almak istiyorum ama ben bu ekran kartının sağlıklı olduğunu nasıl anlayabilirim adam gelip denersin dedi de gitsem ne çalıştıracağım bilgisayarda ne ile deneyeceğim sağlıklı olduğuna kanaat getirebileceğim? Bir de ayrıyeten soruyorum alınır mı sizce? R9 380 mesela örnek şeye örnek verecek olursak GTA 6'nın minimum gereksinimlerinde R9 390 yazıyordu bu da ona yakındır diye düşündüm.

Not: Klavyem bozuk ü harfi basmıyor kopyala yapıştır ile kullandım unuttuysam ricamdır raporlamayın elimde olan bir şey değil site de düzeltmiyor.

Hocam GTA 6'nın sistem gereksinimleri çıktı da biz mi bilmiyoruz :). Daha çıkmamış oyunun sistem gereksinimleri yayımlanmaz. Nereden aldınız? Bu bilgiyi bilmiyorum fakat GTA 6 için sistem gereksinimi açıklanmadı. Ve açıklanmış olsa bile R9 ile oynayabileceğinizi sanmıyorum. Tabiri caizse cidden baba bir kart gerektirecektir.

Ayrıca bütçeye biraz daha ekleyip RX580 almanız daha iyi olacaktır.

FurMark uygulamasından test edebilirsiniz bir de oyunun minimum gereksinimine bakmayın ortalama gereksinimlerine bakın ortalama gereksinimini karşılıyorsa rahat oynarsınız.

Benim kendi ekran kartım (ASUS R7 265 series) bozuldu bu nedenle yeni bir ekran kartı alacağım Letgo üzerinde AMD Radeon R9 380 buldum onu almak istiyorum ama ben bu ekran kartının sağlıklı olduğunu nasıl anlayabilirim adam gelip denersin dedi de gitsem ne çalıştıracağım bilgisayarda ne ile deneyeceğim sağlıklı olduğuna kanaat getirebileceğim? Bir de ayrıyeten soruyorum alınır mı sizce? R9 380 mesela örnek şeye örnek verecek olursak GTA 6'nın minimum gereksinimlerinde R9 390 yazıyordu bu da ona yakındır diye düşündüm.

Not: Klavyem bozuk ü harfi basmıyor kopyala yapıştır ile kullandım unuttuysam ricamdır raporlamayın elimde olan bir şey değil site de düzeltmiyor.

FurMark testinden 1080p 0X AA açıp yaklaşık 10-15 dakika boyunca sistemi bırakın ekranda karıncalaşma, pikselleşme gidip gelme gibi sorunlar oluşursa kart arızalıdır ek olarak sıcaklıklar fabrika standartlarının çok üzerinde çıkıyorsa kart yine sıkıntılıdır son olarak GPU-Z'deki bilgiler TechPowerUp'taki bilgiler ile eşleşiyor mu diye kontrol et. Ayrıca R9 380 eski bir kart ve GTA 6 için tavsiye edileceğini hiç sanmam minimum 3050 veya benzeri koyarlar gibime geliyor.

R9 380 gibi kartlar çok eski kartlar biraz performansı iyi ama onun yerine daha güncel kartlar bakmalısınız RX 580 ya da 5000 serisi gibi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı