Ekran Kartını Sökerken Kopan Direnç

Lucie

Megapat
Makaleler
1
Yer
Sakarya
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
5 Yaşını dolduran Sapphire R9 280 3G Dual-X Ekran kartım, termal macun değişimi iç temizliğini yapıcaktım. Üst Plakada bulunan Vidaları Sökerken 1 tanesi yalama yapıyor , çıkarmaya çalışıyordum. Kargaburun ile çevirmeyi denedim
olmadı fazla bastırdım yandan herhalde gördüğnüz üzere lehimlenmiş olan o (çip midir bilemeyeceğim) yerinden çatlattım tam kopmadı aslında ama sağ sola oynuyor. İçime bir sıkıntı çöktü. Şu lanet vidayı çıkartmaya çalışırken.. Sizce ne yapabilirim? Ve ne olur bu şekilde çalıştırırsam?

Dirençe benziyor. Elektrikçi ya da bilgisayarcı lehimleyebilir.
Açıkçası onun ne olduğu hakkında bir fikrim yok ama geri lehimlemesi pek de zor olmayan bir şekilde kopmuş gibi duruyor.
Tanıdığım bir Usta bir bilgisayarcı var. Adam Özel aletleri var dı bu işlerle ilgileniyor sanırım şanslıyım.
O şekilde çalıştırmanızı önermem. Bir bilgisayarcıya lehimlettirmeyi deneyebilirsiniz.

Bir de, birinci resimdeki kedi fotoğrafını kasıtlı mı eklediniz
Evet Ruh halimi yansıtan bir kedi
Ayırca Ben bu yalama yapmış vidayı nasıl sökücem yahu ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yorumlanırız için teşekkür ederim. Bu kart babamdan hediye idi.. Kendisi de elektrikçi (baya kızıcak ) umarım bir şeyler yapabiliriz ama herhalde bu operasyona profesyonel lehim makinası lazım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…