Ekran Kartını Yüksek Isıda Kullanmak

Lilja

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Ben Turboduo 290 kullanıyorum ve kartım oyunlarda 93 derece oluyor ama hiç geçmiyor. Bu bir sorun teşkil eder mi?

İkinci olarakta benim kullandığım ekran kartı Powercolor. Bu kartta MSI Afterburner kullanarak fan hızını manuel ayarlayabilir miyim?

Bu arada CPU yükte 63 derece. Onda bir sorun yok sanırsam.

MSI Afterburner marka ve model ayırımı yapmaz. Kartın fan devirlerini Afterburner ile belli ölçüde yukarı çekin.

Cevabınız için teşekkürler bir sorum daha olacaktı. Oyuna girmeden önce fan hızını %80 yapsam ısınma sorunu biraz olsun azalır mı? 80 civarı filan mesela?

Bende Sapphire R9 280X Vapor-X var yazın 45 derecede bf3 ultra 1080p de en fazla 71 derece oldu o kadar ısınması normal olmayabilir ve sadece BF3 de de olmadı diğer oyunlarda da en fazla 71 derece oldu. Bu arada bahsettiğim 64 kişilik haritalardaydı.

Bende Sapphire R9 280X Vapor-X var yazın 45 derecede bf3 ultra 1080p de en fazla 71 derece oldu o kadar ısınması normal olmayabilir ve sadece BF3 de de olmadı diğer oyunlarda da en fazla 71 derece oldu. Bu arada bahsettiğim 64 kişilik haritalardaydı.

Normali böyle zaten. Bu aldığım 3. 290 yine sorun yine sorun..

Normali böyle zaten. Bu aldığım 3. 290 yine sorun yine sorun..
Eğer aldığım 3. 290 diyorsanız muhtemelen sistem yeni alındı ve birkaç kez ısınmadan dolayı kart değişti sanırsam. Eğer öyleyse ve Nvidia bir kart ile değiştirme imkanınız varsa değiştirin bence. Çünkü 93 hakikaten sakıncalı.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı