Ekran kartının %100'ü nasıl kullanılır?

brkatl06

Hectopat
Yer
Ankara Keçiören
Merhaba, ekran kartım kendisinin sadece bir kısmını kullanıyor. Kullanım oranını FPS'imi arttırarak yükseltmemin bir yolu var mı? Yani kendisini kullansa da daha çok FPS alsam mantığı yanlış mı? İşlemcim mi yetmiyor? Oynadığım oyun "Call of Duty Warzone 2.0" sistem parçaları: PNY RTX 4080 - AMD Ryzen 9 7900X - MSI CoreLiquid 360r V2 - 2x16 32 GB DDR5 6000 MHz RAM - MSI B650M-A Wi-Fi anakart ve en önemlisi 1080p 240Hz monitör. Biliyorum bu kart bu çözünürlük için yapılmadı ileride 2K'ya geçeceğim.
Kullanım oranları görselde mevcuttur. Genelde çoğu oyunda değerler yakın.
Not: İşlemci sıcaklığı düşürülmesi amacıyla işlemciyi eco Mode'a aldım.

Grafiği alabileceğin en yüksek ayara al. olmazsa çözünürlüğü yükselt. Bu ikisi garanti tam kapasite çalışmasını sağlar.

Eco moddan çıkartmayı deneyin değerler değişecek mi?

Yapabileceğin şeyler grafik ayarlarını en üst seviyeye almak, çözünürlüğü eğer monitörün destekliyorsa 2K ya da 4K'ya çekmek, bunlar kesinlikle fark yaratacaktır.

Hocam 4080, 1080p çözünürlükte her oyunda muhtemelen bu kadar çalışır.

İnternette birsür FPS unlocker var kullanabilirsin.

Masaüstü sistemde işlemci sıcaklığını düşürmek için gücünü kısıtlamak dünyanın en saçma şeylerinden birisi.

Vsync deneyebilirsiniz. Bu arada birşey sorabilir miyim 240hz alışınca 100 fps falan alınca böyle kasıyor hissi oluyor mu sizde?

Grafiği alabileceğin en yüksek ayara al. Olmazsa çözünürlüğü yükselt. Bu ikisi garanti tam kapasite çalışmasını sağlar.

Bu dediklerinin getirisi götürüsünden çok olur mu acaba.Deneyeceğim. Çözünürlüğü NVIDIA ayarlarından mı artıracağım?

Masaüstü sistemde işlemci sıcaklığını düşürmek için gücünü kısıtlamak dünyanın en saçma şeylerinden birisi.

Recep Baltaş'ın videosundan gördüm.7000 Serisi işlemcilerin ısınmasına çözüm olarak sunulmuştu. Eco Mode'a almadan önce işlemcim yük altında 85 dereceleri görüyordu. Şuan 5-6 FPS kayıpla 10-15 derece daha serin çalışıyor. Bana mantıklı geliyor. Neden saçma dediniz daha iyisi için neler yapabilirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…