Türkiyede ReBalling denilen işlemi gerçek anlamda yapan yerler bir elin sayısını geçmez. Zira ReBalling işlemi lehim toplarının sökülüp yeniden biçimlendirerek lehim çatlağı gibi problemleri düzeltir. Diğer yandan büyük olasılıkla göndereceğiniz bir çok yer sizden 250 TL isteyerek(Benden istendi, makine fotoğrafı istedikten sonra engellendim.) ReBalling işlemi yapacağını söyleyerek, arıza tespit için kullanılan ve geçici çözüm olarak "Fırınlama" denilen işlem ile topların eriyerek aralarda ki çatlaklara ve iletim yapması gereken yerlere sabitlenmesini sağlarlar.
Bu da son derece geçici bir çözümdür. Dediğim üzere; bu işlem arıza belirlemede kullanılır ve 3-4 ay geçmeden aynı hatayla karşılaştığınızda iletişime geçtiğiniz o yer size sorunun kullanıcı hatalı olduğunu söyleyerek bir 250 lira daha ister.
ReBalling işlemi yapan bir yer bilmiyorum, internetten araştırarak yer söylemek te istemiyorum, zira dönen kargo paketinde odun ekmek fırını poşetiyle karşılaşmanızın benim yüzümden olmasını istemem.
ReBalling ile çözülebilecek bir sorunun, ReBalling işlemi ile de çözülemeyeceğini de aklında bulundur, şahsen işlemci fanını çıkartıp içerisine iyice bir bakardım sonuç olarak, bir bilgisayar sorunu işlemci fanının vidalarını çok sıkmandan bile ortaya çıkabiliyor.
Termal pedlerden birinin kopan bir parçasının saçma sapan bir yere sıkışma ihtimali düşük olsa da yine de bir bak derim.