Ekran kartının arka kısmına fan takılır mı ?

Makaleler
4
Yer
Osmaniye/Merkez
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Hani olur ya ekran kartının arka kısmında plaklar olur soğutması için. Pasif soğutma oluyor böyle borularla. Onun yerine Fan tutsak aynı soğutma yapar mı ?

Annemlerin evinde gittiğim zaman kullandığım HD 4850 ekran kartlı eski bilgisayarım var. Eski bir karttır ama şuan ki R7 240'a kafa tutar. Ekran kartı stok fan ile olduğu için 95-97 derecelere çıkıyordu. Dediğin işlemi yaptım hiç bir işe yaramadı. İnternetten ekran kartı fanı aldım bakır borulu, şuan en fazla 85 dereceye çıkıyor ve ses fazla yok. Kasa içi havalandırma iyi olması gerek biraz.

Kasanın fanlarının, içindeki bileşenlerin, güç kaynağının, ekran kartının ve fanlarının tozunu al. Kart 2-3 seneden eskiyse termal macununu değiştir. Kasanda fan yoksa fan ekle.
Hepsi zaten yeni tozunu yeni aldım. Kart çok kullanılmamış ve adam bana satmadan önce macununu değiştirmiş. Kasanın yan kapağı açık fan eklesem değişen olmaz ki. Yarın kasanın yan tarafını düzeltmeye çalışacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…