Ekran Kartının Belleği Arttırılabilir mi?

DeadLyEren

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhaba öncelikle. Ben oyunun grafik ayarlarına geldiğimde "2048 VRAM Usage" yazıyor, ben bunu arttırabilir miyim? Grafik düzeyini arttırınca, örneğin yüksek yapınca "2600 VRAM Usage" oluyor ve oyun kasıyor. Bunun limitini arttırma yolu var mı yada arttırırsam sorun çözülür mü?

RAM: 16GB

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran Kartı : AMD Radeon (TM) R7 370 Series
Oyun : Watch Dogs 2

Ekran kartın 2GB olan modelse ayarları yükselttiğinde gerekli ram ihtiyacını ekran kartından karşılayamadığı için kalanını bilgisayar ram'inden kullanır. Bu yüzden kasma yaşayabilirsin.

2GB olan model derken 2GB bellekli olanından bahsediyorsanız evet o ekran kartı. Ama benim ram' im zaten fazla değil mi yoksa oranları bire bir değil mi (1 mb video belleği için 4 mb ram misali) ?

Sistemin kullandığı + oyunun kullandığı + arkada açık olan programlar ve ekran kartının kullandığı RAM miktarının toplamı yüksekse kasma yaşayabilirsiniz.

Bir de sanırım 2 tane 8 gb ram kullanıyorsunuz. Bunları çift kanal olarak takmadıysanız bu da etki edebilir.

Oyun ram fazla kullanıyor doğrudur ve arkadaki programlar bir hayli fazla. Benim için çok sıkıntı değil aslında sadece biraz daha iyisini istemiştim ve merak etmiştim, neyse teşekkür ederim aklımdaki soru işaretlerini cevaplandırdığınız için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…