I Inwesper Hectopat Katılım 24 Ocak 2021 Mesajlar 904 Çözümler 3 31 Ağustos 2021 #11 296822 dedi: ]Yani temiz kurulumla da geçmeyen zararlılar var, en büyük önlem kaliteli bir Anti-Virüs + Secure Boot'un aktif olması + modlanmış BIOS kullanmamanız.[/SPOILER] Genişletmek için tıkla... Hangi Anti-Virüs'ü önerirsiniz + secure Boost nedir ve modlanmış BIOS nedir?
296822 dedi: ]Yani temiz kurulumla da geçmeyen zararlılar var, en büyük önlem kaliteli bir Anti-Virüs + Secure Boot'un aktif olması + modlanmış BIOS kullanmamanız.[/SPOILER] Genişletmek için tıkla... Hangi Anti-Virüs'ü önerirsiniz + secure Boost nedir ve modlanmış BIOS nedir?
2 296822 Gigapat İlk 5 Haneli Mesajınız! Katılım 11 Ocak 2020 Mesajlar 11.747 Makaleler 19 Çözümler 69 31 Ağustos 2021 #12 Inwesper dedi: Hangi Anti-Virüs yazılımını önerirsiniz? Genişletmek için tıkla... Kaspersky Norton Bitdefender Eset F-Secure Sophos Önerdiğim firmalardır. Inwesper dedi: Secure boot nedir? Genişletmek için tıkla... Güvenlik açısından önemli, tam ne olduğunu unuttum maalesef. Inwesper dedi: Modlanmış BIOS nedir? Genişletmek için tıkla... Örnek veriyorum bazı anakartlar Intel Xeon işlemci desteklemiyor bunun yüzünden modlanmış BIOS kullanıyor, modlanmış BIOS çok büyük risk.
Inwesper dedi: Hangi Anti-Virüs yazılımını önerirsiniz? Genişletmek için tıkla... Kaspersky Norton Bitdefender Eset F-Secure Sophos Önerdiğim firmalardır. Inwesper dedi: Secure boot nedir? Genişletmek için tıkla... Güvenlik açısından önemli, tam ne olduğunu unuttum maalesef. Inwesper dedi: Modlanmış BIOS nedir? Genişletmek için tıkla... Örnek veriyorum bazı anakartlar Intel Xeon işlemci desteklemiyor bunun yüzünden modlanmış BIOS kullanıyor, modlanmış BIOS çok büyük risk.
I Inwesper Hectopat Katılım 24 Ocak 2021 Mesajlar 904 Çözümler 3 31 Ağustos 2021 #13 @296822 modlanmış BIOS olduğunu nasıl anlayabilirim işlemcim i510400F anakartım MSI Z-490'a Pro.
2 296822 Gigapat İlk 5 Haneli Mesajınız! Katılım 11 Ocak 2020 Mesajlar 11.747 Makaleler 19 Çözümler 69 31 Ağustos 2021 #14 İnternetten farklı sitelerden BIOS indirmediysen ve BIOS'ları sadece MSI'ın sitesinden indirdiysen problem yok.
İnternetten farklı sitelerden BIOS indirmediysen ve BIOS'ları sadece MSI'ın sitesinden indirdiysen problem yok.