Ekran kartının doğru bir şekilde takıldığından emin olmak

Ekran kartını anakarta takarken o tık sesini duymamız ekran kartının slota oturduğunun göstergesi midir? O tırnağın sonradan kendiliğinden açılma gibi bir ihtimali var mıdır ya da kırılma kasaya sabitlediğimiz vidaları çok sıkmak slota zarar verir mi?

Evet o tık sesi tam oturduğunu gösterir ve kasaya montajladıysan düşmeyecektir.

Yaşanma ihtimali çok düşük. Ama yine de işinizi garantiye almak istiyorsanız ekran kartı destekleyici alabilirsiniz.

Vidaları sıkın iyice. O tık sesi geldiyse veya ekran kartını tutan kilit kapandıysa hiçbir sorun çıkmayacaktır.

@RPM hocam ekran kartımı takarken tık diye ses duydum. Tırnağı çok az kapanmamıştı kendim elle kapattım çok az bir şey kendim kapattım ama şey o tık diye oturma sesini çok rahat duydum.
@Haşim Can Yılmaz hocam ekran kartımın üst vida deliği genişlemiş de biraz büyük vida sıktım oturdu. Ekran kartı bayağı sağlam oldu alttaki vida da tutuyor toplam 2 vida ya sabitlemek için büyük vida takmamın bir sakıncası olmaz değil mi tuttuysa.

İfadeler: RPM

O zaman sıkıntı yok demektir, merak etmeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…